Amasya - Taşova Atatürk Ortaokulu Türkçe öğretmeni İbrahim Hil Hancıoğlu ders programı ilgili bir konuyu görüşmek üzere zümre öğretmeni arkadaşlarıyla birlikte okul müdürü Abdullah Seçkin’in odasına girerek; okulda eğitim ve öğretimin bir an evvel düzene girmesi, derslerin daha nitelikli işlenebilmesi için bazı değişikliklerin yapılması gerektiğini ifade etmek istedi. Okul Müdürü Abdullah Seçkin konuyu sonuna dek dinleyip müspet ya da menfi bir izahta unup birlikte çıştığı öğretmenlere yardımcı mak, okul adına tep edilen bir konuyu tahammülle dinlemek yerine yöneticilik vasıflarına asla yakışmayan, unduğu konumu temsil etmekten uzak bir edayla kaba sözler sarf ederek, hışımla yerinden kkarak makamında unan öğretmenlere herhangi bir insanın sokakta bile yapmayacağı bir muameleyle bir öğretmeni tartaklayarak darp ettiği öğrenildi. Bir eğitim yöneticisine asla yakıştırılamayacak davranışları sergileyen okul müdürüne ilçede büyük bir tepki duğu ortaya çıktı. 

Konu hakkında açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı şu ifadeleri kullandı: “Bir eğitim çışanının okulun eğitimi hakkındaki fikir beyanına hiçbir makul gerekçesi madan tahammülsüzlük gösterip İbrahim Hil Hancıoğlu’na Okul Müdürü Abdullah Seçkin tarafından yapılan bu çirkin sdırı, öğretmenlik mesleğinin itibarını zedelemiş, yönetme işinin hak etmeyen ellerde şiddete dönüşerek eğitim ortamlarına ve insanı vicdana zarar verdiğini menfur bir şekilde ortaya koymuştur. Bu durum karşısında okulda sendika üyesi an veya mayan tüm öğretmenler tavır arak şikâyet dilekçesi vermiş, gayrı i bu davranışın cezandırılması yönünde irade ortaya koymuştur. Bunun üzerine okul müdürü Abdullah Seçkin hakkında adli ve idari inceleme başlatılmıştır. Sendika üye in uğradığı bu çirkin sdırıyı şiddetle kınıyorum.

Bu vahim durum karşısında hukuki tüm süreçleri takip edeceğiz bu sorumz kabadayılığın cezandırılması için kanuni tüm haklarımızı kullanacağız.” Bu ay üzerine mezkûr öğretmenin doktora gittiği kendisine  rapor verilerek darbın doktor raporuyla tescillendiği, ayla ilgili emt müdürlüğüne ve milli eğitim müdürlüğüne şikâyette unulduğu öğrenildi. Okuldaki öğretmenlerin okul müdürü Abdullah Seçkin hakkında okulda çışma ortamını bozduğu, insan ilişkilerini tarumar ettiği, yönetip idare etmesi gerekirken aksine çışanların huzurzluğuna sebebiyet verdiği için şikâyetçi duğu da öğrenildi.

Kaynak; haberamasya.com