Amasya Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İl Başkanı Cihan Sancak salgın tedbirleri ve sosyal mesafe kuralına uyarak,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Saraydüzü kışla binası önündeki Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

 Amasya Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde yapılan kutlama törenine Amasya CHP İl Başkanlığı, İYİ Parti İl Başkanlığı, Anavatan Partisi ve Eğitim-Sen, Eğitim İş Sendikası kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Amasya ADD İl Başkanı Cihan Sancak bir açıklamada bulundu.

Sancak yaptığı açıklamada ; “19 Mayıs 1919 dan,19 Mayıs 2020 ye " YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM" 19 Mayıs 1919 kavurucu bir güneş Samsun'dan Anadolu'ya yayılırken İçindeki özgürlük ve bağımsızlık ateşinin tüm dünyayı kavuracağını İşgalci Emperyalistler tahmin dahi edememişlerdi.

19 Mayıs 1919 sabahı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğindeki heyet işgal altındaki Samsun'a Anadolu kuvvetleri ile oluşacak bir mücadele öngörmüşlerdi, önemli olan Anadolu'nun örgütlenmesidir.

Tam Bağımsız Türkiye yolunda "Ya İstiklal , Ya Ölüm " diyerek yola çıkan yurtseverlerin, kahraman Türk ulusunun ayağa kalkışının, şahlanışının başlangıcıdır 19 Mayıs. Artık işgal kuvvetlerine, Emperyalizme karşı kahramanca verilecek Bağımsızlık mücadelesine Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde şartlar ne olursa olsun son Türk ölünceye kadar devam edilecektir.

"Ya İstiklâl Ya Ölüm " diyerek çıkılan yolda "Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz " 'Sizlere Ölmeyi Emrediyorum " diyen Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğindeki Türk Ulusu Emperyalizme Karşı Bağımsızlık Mücadelesini Kazanmıştır .

Bu Öyle Bir Zaferdirki Dünyada Bir Eşi Benzeri Yoktur . Bu Öyle Bir Zaferdirki Emperyalizme . Sömürüye Karşı Kazanılmış İlk ve Tek Zaferdir . Bu Öyle Bir Zaferdir . Tüm Dünya Mazlum Milletlerine Örnek Olmuştur . 

Dünya Diktatörlükle, Krallıkla, Padişahlıkla yönetilirken Cumhuriyetle yönetilen bir TURK devleti kurularak Padişahların, Kralların, Diktatörlerin saraylar, çökertilmiş, tahtlarını, kaybetmişler, mazlum milletlere kendi kaderlerini kendilerinin tayin edebileceğini, sömürünün yok olabileceğini kendi bağımsızlık mücadelesini vererek yenilmez olanların yenileceğini yok olacağın, göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK öyle bir Cumhuriyet kurmuştur ki Cumhuriyetin Tapusunu . Koruma ve Kollama Görevin Türk Gençliğine Emanet Etmiştir . İşte 19 Mayıs 1919 Emperyalizmin Yenilgisini getiren yolun başlangıcıdır. YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” dedi.
Tören gençliğe hitabenin okunmasının ardından son buldu.