05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 10:40

Amasya'da Bir İlk, Özel Eğitim Anaokulu Eylül Ayında Hizmete Giriyor

Amasya merkez ilçede özel gereksinimi olan çocuklara hizmet vermek üzere İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması teklif edilen özel eğitim anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla 2020 yılı Eylül ayında faaliyete başlayacak.

AMASYA
Giriş Tarihi : 23-05-2020 11:22   Güncelleme : 23-05-2020 11:22
Amasya'da Bir İlk, Özel Eğitim Anaokulu Eylül Ayında Hizmete Giriyor

Amasya merkez ilçede özel gereksinimi olan çocuklara hizmet vermek üzere İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması teklif edilen özel eğitim anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla 2020 yılı Eylül ayında faaliyete başlayacak. Burada eğitim alacak çocuklar bakımından Amasya'da bir ilk olma özelliği taşıyan özel eğitim anaokulu, ülkemizde de özel gereksinimi olan çocuklara eğitim veren sayılı okullar arasında yerini alacak.

Amasya merkez Kirazlıdere Mahallesinde Müftü Mehmet Tevfik Ortaokulu yanında hizmete girecek olan özel eğitim anaokulu sekiz derslikli olacak. Okulda engelli erişimine uygun asansör ve engelli rampası da yer alıyor. Bu okulda,36-66 ay arasında özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar eğitim alabilecekler.

İl Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERELİOĞLU, okulun açılmasıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Amasya'da daha önce açılmış olan bir özel eğitim anaokulumuz yoktu. Biz de bu alandaki eksikliğimizi gidermek için Bakanlığımızla yazışmalarımızı yaptık ve Müftü Mehmet Tevfik Ortaokulu bahçesinde hizmete açmayı düşündüğümüz anaokulunun özel eğitime gereksinimi olan öğrencilerimize yönelik olarak açılmasını Bakanlığımıza teklif ettik, Bakanlığımız da bu teklifimizi kabul etti.

"Şehit Selçuk Özarı Özel Eğitim Anaokulu" adıyla açacağız okulumuzu. 1997 yılında vatani görevini yaparken şehadet şerbetini içen hemşehrimiz Selçuk ÖZARI'nın ismini de sonsuza kadar yaşatacağız böylelikle. Şu anda ilimiz genelinde okul öncesi çağında yaklaşık 110 çocuğumuz, özel eğitim öğrencisi kapsamında tanılanmış durumdadır. Açacağımız bu okul, özel eğitime gereksinimi olan okul öncesi öğrencilerimize hizmet verecektir. Böylelikle hem idare olarak bizim hem de anaokulu çağında özel gereksinimi olan çocuklarımızın velilerinin bu anlamda çok önemli bir ihtiyacını gidermiş olacağız. Çocukları durumlarına uygun bir eğitim alırken aileler de sosyal yaşama daha fazla katılabileceklerdir, bundan dolayı da bu ailelere psiko-sosyal açıdan destek sağlamış da oluyoruz." dedi

Özel eğitim gerektiren çocukların erken teşhis ve tanısının günümüzdeki öneminin bilinmesi, erken çocukluk dönemi eğitiminin bireyin daha sonraki eğitim kademeleri için temel oluşturması, bu eğitimi alan özel eğitim gerektiren çocukların eğitimi alamayan çocuklara oranla gelişimsel açıdan daha hızlı bir ilerleme göstermeleri, bilişsel, sosyal ve dil becerilerinde artış olması, fiziksel gelişimlerinin de olumlu yönde farklılaşması, böylece yaşamın ilk yıllarında aile merkezli olarak verilen programlı ve sistematik bir destekle çocukların tüm kapasitelerinin ortaya çıkarılabilmesinde çok önemli rol oynamaktadır.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert