Amasya İl Özel İdaresine bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanları içerisindeki köy yollarını iyileştirerek ulaşımda aksamaların önüne geçiyor.

Özellikle köyiçi ve bağlantı yollarında zamanla meydana gelen sel, yağmur, çökme ve deforme nedeniyle oluşan çamurlu alanlar temizleyerek kapatıyor. İş makineleriyle temizlenen alanlara malzeme serilirken, su birikintilerini önlemek amacıyla belirli noktalara tahliye kanalları açılıyor. Aynı zamanda da güvenli ulaşımını tehlikeye sokan virajlarda düzeltme ve genişletme çalışmalarının yanında şarampollerde güçlendirici bir takım işler yerine getirmektedir.

Bu kapsamda, Hamamözü İlçesine bağlı Gölköy, Kızılcaören, Arpadere, Hıdırlar, Tepeköy, Sarayözü, Yemişen, Alan ve Yukarıovacık; köyiçi ve mahalle yolları ile bağlantı yollarında yaklaşık 18,60 km’lik bozulan kısımlarda onarım çalışmaları yapılarak stabilize kaplama çalışmaları gerçekleştirilmiş olup köy yollarında vatandaşların daha güvenli ulaşım yapmaları sağlandı.

Genel Sekreter Erdin Acar; Köylerimizde yürütmüş olduğumuz faaliyetlerimizi yakından takip ederek, köy yollarımızda hızlı bir iyileştirme yoluna gidiyor ve böylece köyiçi yollarımızda vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasının önüne geçiyoruz ifadelerini kullandı.