Gümüşhacıköy Belediyesi Gümüş Mahallesinde yaşanan su sorunu hakkında açıklamada bulundu.
Belediye Başkanı Zehra Özyol yaptığı açıklamada;

Kıymetli Hemşehrilerim;
Bazı haber kanallarında Gümüşhacıköy Belediyesi ile ilgili gerçeği yansıtmayan bilgiler dolaşmaktadır.Gümüş-Maden, Gümüşhacıköy ilçemizin birer mahallesidir. Gümüşhacıköy Belediyesi olarak ilçemize, her mahallemize, hemşehrilerimize hizmet etmeyi kendimize görev bildik. Gümüş - Maden mahallelerimizde yıllardır yaşanan su sıkıntısını çözmek amacıyla 4 kilometre içme suyu isale hattını yenilemek için kısıtlı bütçe imkanlarımızı kullanarak su borusu alımı yaptık ve borular Gümüş-Maden mahallesine ulaştırdık. Ancak 4 kilometre su isale hattının 2 kilometresi orman arazine tekabül ettiğinden, Orman İşletme Müdürlüğünden 21.05.2020 tarihli gönderdiğimiz yazımızla izin istedik. Göndermiş olduğumuz yazının cevabı bize henüz ulaşmamıştır. Gerekli izinler için E-Devlet üzerinden müracaatımızı yaptık, ilgili kurumlardan izin istedik. Ayrıca yapılan işlemlerin hızlandırılması ve bir an önce su borularının döşenebilmesi için Amasya İl Özel İdare Müdürlüğünde görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Süreç devam etmektedir.
Gerekli izinler verildiği taktirde 4 kilometrelik içme suyu isale hattı en kısa zamanda döşenecektir.

Gümüş-Maden mahallemizde kışın su sıkıntısı yaşanmamaktadır. Mevcut suyumuz yeterlidir. Ancak yaz aylarında bağ, bahçe ve tütün fidanlıklarının sulanması için bilinçsizce,aşırı su tüketim sonucu su sıkıntısı yaşanmaktadır.
Bazı haber kanallarında suyun akmadığını belirten hemşehrilerimizin su faturalarının ve o bölgede ki su abonelerinin faturalarının incelenmesi sonucu tüketilen suyun su tonajına bakıldığında haberlerde afaki olarak belirtilen sürelerde su kesintisinin olmadığı mevcut belgeler ile görülmüştür.

Ortak yaşama ve yasalara uygun şekilde resmi prosedürleri ve gerekleri izinleri almadan kaçak yapı yapma sonucu belediyemizden yaptırım gören hemşehrimizin birinci derece yakınlarının haberlerde tepki söylemlerinde bulunduğu görülmüştür.
Belediyemizin yaptığı çalışmaları engellemek isteyen, itibarsızlaştırma politikası sergilemeye gayret gösteren bir takım grupların organize bir şekilde gerçekleştirdiği bu harekete halkımızın itibar etmediği ve asla etmeyeceği bilinen bir gerçektir. Bu gerçekler doğrultusunda biz Gümüşhacıköy Belediyesi olarak halkımıza hizmet etmeye her türlü engellemelere rağmen, geçmişte olduğu gibi bugünde ve gelecekte de halkımıza en iyi hizmeti yapmaya devam edeceğiz..
Sevgi ve Saygılarımla" dedi.