2020 yılı Haziran ayında alınan İl Genel Meclisi karar özetlerini Meclis Başkanı Zeki Erarslan açıkladı.

Karar özetleri şöyledir;

108. AK. Parti Grup Başkanı Deniz SÜMER’in verdiği önerge doğrultusunda; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 156 ada 4 parseldeki Kaymakamlık Lojmanın yıkılarak yerine Ticari + Konut olacak şekilde imar plan değişikliği yapılarak kat karşılığı ihale ile verilmesine, Taşova Kaymakamlığına uygun görülecek başka bir alanda lojman yapılmasına karar verildi.

109. İl Genel Meclisinde Grubu bulunan Partilerden; AK. Parti Grup Başkanı Deniz SÜMER,MHP Gurup Başkanı Mesut ÜNAL ve CHP. Grup Başkanı Gürkan ERKİŞİ ’nin müşterek imzaları Meclis Başkanlığına 15.06.2020 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; İl Özel İdaresi tarafından köylerimizde araştırma yapılarak köylerimizde bulunan hazine veya köy tüzel kişiliğine bağlı yerlerin tespit edilerek gelişme alanlara açılmasıyla ilgili teklif incelenmek üzere Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

110. AK. Parti Grup Başkanı Deniz SÜMER, MHP. Grup Başkanı Mesut ÜNAL ve CHP Gürkan ERKİŞİ ’in müşterek imzaları ile Meclis Başkanlığına verilen 15.06.2020 tarihli önerge doğrultusunda; İlimiz merkez ve ilçelerinde yağan dolu nedeniyle ekili alanlarda hasar meydana gelmiştir, çiftçilerimizin sorunlarını belli miktarda çözülmesi için idareden bütçe ayırılmasıyla ilgili teklif incelenmek üzere Plan Bütçe- Tarım ve Hayvancılık ve Köy İşleri Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

111. İl Genel Meclis Başkanı Zeki ERARSLAN’ın 16.06.2020 tarihli Meclis Toplantısına katılmadığından (1) gün izinli sayılmasına karar verildi.

112. Taşova İlçesine kapalı Pazar yeri yapım işinin İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanmasıyla ilgili teklifin incelenmek üzere Plan Bütçe- İmar ve Bayındırlık-Köy İşleri ve Hukuk ve İdari İşler Komisyonlarına havalesine karar verildi.

113. İl Genel Meclis Üyesi Salih KOÇAK ve Mustafa KÜRKÇÜ’nün 16.06.2020 tarihli müşterek imzaları yazılı önerge doğrultusunda; İlimiz Merkez Yassıçal Köyü Yolunun asfalt yapılmasıyla ilgili teklif incelenmek üzere; Plan Bütçe ile Yol ve Ulaşım Hizmetler Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

114. İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet KARADUMAN, Ömer ERKEK,Gürkan ERKİŞİ ve Hüseyin DURMUŞ’un16.06.2020 tarihli müşterek imzaları ile verilen önerge doğrultusunda; Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Merzifon merkezi yerinde bulunan bina ile kütüphane olarak kullanılan yerlerin birleştirilerek yeni bina kazandırılmasıyla ilgili teklif incelenmek üzere Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

115. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na “Amasya’nın Doğasında var” isimli proje’ye proje ortağı olarak yer alınması ve eş finansman sağlanması ile hibe programına başvurulmak üzere, toplam proje maliyetinden OKA katkısı dışında kalan kısmının 2020 yılı İl Özel İdare Bütçesinden karşılanması teklifi incelenmek üzere Plan Bütçe ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

116. Amasya’nın Doğasında var” isimli proje için hibe programına başvurulmak üzere, proje ortağı olarak yer almasına, eş finansman sağlanarak toplam proje maliyetinden OKA katkısı dışında kalan kısmının 2020 yılı İl Özel İdare Bütçesinden karşılanmasına, ayrıca yetkili kişi olarak Özel İdare Genel Sekreteri

Erdin ACAR’a kurumumuzu temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalama hususunda yetki verilmesine karar verildi.

117. İl Genel Meclis Üyesi Cemal BEYAZ’ın imzası ile Meclis Başkanlığına verilen 18.06.2020 tarihli yazılı önerge doğrultusunda;İlimiz Gümüşhacıköy İlçesi Çetmi köyü ve Köseler köylerine çocuk parkı yapılmasıyla ilgili teklif incelenmek üzere Plan Bütçe ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

118. İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin KARAÇAM’ın 17.06.2020 tarihli yazılı önergesi doğrultusunda; Hamamözü İlçesine Kapalı Pazar yeri yapım işinin Özel İdare bütçesinden karşılanarak yapılması hususundaki teklif incelenmek üzere Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

119. İl Genel Meclis Üyeleri Hüseyin DURMUŞ ile Gürkan ERKİŞİ’nin müşterek imzaları 18.06.2020 tarihli yazılı önerge doğrultusunda; Merzifon İlçesi İstanbul yolu üzerinde sağlı sollu köylü pazarlarının kurulmasıyla ilgili teklif incelenmek üzere Tarım ve Hayvancılık ile Köy İşleri Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

120 İl Genel Meclis Üyeleri Orhan AKGÜL ile Selahattin ESKİ’nin müşterek imzalarıyla 18.06.2020 tarihli önerge doğrultusunda; Göynücek Belediye Başkanlığı tarafından yapılan Kapalı Pazar yerinin tamamlanması için İl Özel İdaresinde Göynücek Belediyesine ödenek aktarılmasıyla ilgili teklif incelenmek üzere Plan Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarına havale edilmesine karar verildi.

121. İl Genel Meclis Üyeleri Salih KOÇAK Mustafa KÜRKÇÜ’nün müşterek imzalarıyla Meclis Başkanlığına verilen yazılı önerge doğrultusunda; Yassıçal Köyü yolunun asfalt yapım işinin 2021 yılı bütçesi yatırım programına alınarak yapılmasına karar verildi.