Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Akreditasyon çalışmaları ile ilgili bir bilgi paylaşımı toplantısı yapıldı.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Apaydın, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, Şerefeddin Sabuncuoğlu MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kara, dekan yardımcıları, akreditasyon çalışmaları yapan Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik bölüm başkanları, Üniversite Kalite Kurulu üyesi Doç. Dr. Murat Kurt ile ilgili bölümlerinin öğretim elemanları katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı; akreditasyon çalışmalarının önemine değinerek; ölçülebilirlik, hesap verebilirlik, öğrenci merkezli eğitim ve sürekli iyileştirmenin çağdaş üniversite anlayışının temeli olduğunu belirtti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç ise; Fen Edebiyat Fakültesi hakkında kısa bir brifing verdi. Brifing de fakülte hakkında sayısal veriler paylaşan Kılıç, göreve geldiği şubat ayında hemen Akreditasyon çalışmalarına başladıklarını, öncelikle görevlendirme ve iş bölümünün yapıldığını, bu andan itibaren bölümlerin sıkı bir çalışma içine girdiklerini belirtti. Kılıç, Fen Edebiyat Fakültesi olarak Akreditasyon çalışmaları kapsamında yapılan çalışmaları da detaylı olarak anlattı. Hazırlanan görsellerle bölümlerin çalışmaları hakkında genel bilgilerde veren Kılıç, Akreditasyon çalışmaları kapsamında yapılan çalışmalarda on ölçütün sekizinin başarı ile tamamlandığını kaydetti. Bu başarının bir ekip çalışmasının sonucunda oluştuğuna da değinen Kılıç, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sona erdirdi.

Daha sonra bölümler adına Matematik bölümünün sunumunu Bölüm başkanı Prof. Dr. Ergül Türkmen, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün sunumunu Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Hakverdioğlu ve Tarih bölümünün sunumunu da Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Cevger yaptı. Sunumlarda bölümlerin ölçütler doğrultusunda yaptıkları çalışmalar ve hedefler ele alındı. Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.