Gümüşhacıköy Belediyesi, pandemi sürecinde faaliyeti durdurulan belediyeye ait dükkanlarda kiracı olarak bulunan esnaftan nisan ve mayıs kiralarını almayarak pandemi desteğinde bulundu. Belediye dükkanlarında kiracı olan esnaflar durumu büyük bir mutlulukla karşıladı.

Başkan Özyol, "Vatandaşlarımızın sağlığı ve mutluluğu her şeyden kıymetli.
İşletmesi kapanmayan ancak işleri azalan kiracıları da rahatlatan kararlar aldıklarını belirten İlçemiz Belediye Başkanı Zehra Özyol, esnafın yanında olmaya devam ettiklerini belirtti.

Bu dönemde Gümüşhacıköy Belediyesi olarak bizler de kapalı olan işyerleri dolayısıyla zor günler yaşayan esnafımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Aldığımız yeni kararlar da buna yönelik. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de bu zorlu süreci birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla atlatacağımıza, yeniden eski günlerimize döneceğimize can-ı gönülden inanıyorum. Bunun için de son ana kadar tedbiri elden bırakmamalıyız” dedi.

Gümüşhacıköy Belediyesinden yapılan açıklamada, Covid-19 Pandemi Döneminde Gümüşhacıköy Belediyesi Olarak Esnafımızın Yanındayız.
Mülkiyeti Belediyemize ait kirada bulunan kiracılarımızın; İçişleri bakanlığının 19.03.20207 sayılı genelgesi gereğince pandemi tedbirleri gereği geçici olarak faaliyetleri durdurulan; Kafeterya, Lokanta, Kır bahçesi, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, hamam, sauna, spor salonları, berber ve kuaför işletmeciliği yapan kiracılarımıza ekonomik yönden destek olmak amacıyla 23.06.2020 tarih ve 36 sayılı meclis kararı ile iki ay (Nisan-Mayıs) kira bedelleri alınmamasına karar verilmiştir denildi.