27 Temmuz'da Muş'un Mazgirt İlçesinde bölücü terör örgütü PKK menbu teröristler tarafından şehit edilen Binbaşı Arslan Kulaksız’ın ismi Merzifon'daki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na verildi.
    Okulun açılış törenine Amasya Visi İ.Hil Çomakin, Merzifon Kaymakamı Ozan Bcı, Garnizon Komutanı Cengiz Karacabey, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı,Amasya CHP Milletvekili Mustafa Tuncer, Merzifon İlçe Emt Müdürü Seyfettin Süer, Siyasi parti temsilcileri, Merzifon Müftüsü Mustafa Altun, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, vatandaşlar ve Askeri protok katıldı.
    Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız'ın anne ve babası tören boyunca göz yaşlarına hakim amadı. Acılı anne babayı Vi Çomakin sık sık teselli etti.
    Şehidin eşi Sibel Kulaksız, törende bir konuşma yaparak, eşine yazdığı duygu du şiiri göz yaşlarıyla okudu. Sibel Kulaksız yaptığı konuşmada; " Çok heyecanlıyım, bu okulun açılışında unmak ve lerle birlikte mak için, ailem için, eşim ve çocuklarım için çok önemli. Bu gurur ve şeref verici bir şey." dedi.
"MERZİFONLA VE VATANIMLA GURUR DUYUYORUM"
    Eşiyle gurur duyduğunu ifade eden Sibel Kulaksız; "Gurur duyuyorum, onun adına bir okulun daha açılışını yapıyoruz gururlu ve şerefliyim. Doğum gününde de andık birkaç gün önce doğum günüydü. Merzifonlular şehidine sahip çıktı diğer şehitlere duğu gibi. Hem bana hem çocuklarıma hem de şehidi e sahip çıktılar Merzifon'la ve vatanımla gurur duyuyorum." diye konuştu.
    Eşine yazdığı şiiri okuyan Sibel Kulaksız; "Canım geçmek bilmedi günler sen den gittiğinden beri, acıyla yoğrulduk gururla ayakta durduk, haylerim özlemlerim geleceğim firarda, yokluğun başucumda, müebbetin s yanımda, yürek sızım her şey hay sa uyansam bu kabustan, yine eskisi gibi yanımızda san sımsıkı sarılsan, İrem'i Burak'ı kucaklayıp sarmasan eski günlerdeki gibi, hayata ğımız yerden devam etsek, yarım kan mutluluğumuzu yaşasak, söz sana daha güçlü acağım, bütün yükü omuzlarımda taşıyacağım, yeter ki sen sevgin n, kp atışını duyayım yeter, evlatlarınla buradayız yanındayız, koskoca dünyada ynız hissediyoruz ama vatanım yanımızda, acıyla ayakta durmayı gururla dimdik durmayı öğrendik, bütün yükü maya hazırım sen merak etme şehidim, önce Allaha sonra bana emanet yavruların, istediğin gibi okutup vatana millete hayırlı evlatlar yetiştireceğime söz veriyorum sana, canım herşeyim hayat arkadaşım ruh eşim, yürek sızım kp yaram ömrüm aslanım şehidim sende dua et, et ki ayrılışımız hüsranla du kavuşmamız şenlikle ur inşlah, mekanın cennet n yiğidim." diyerek şehit an eşine seslendi.
    Daha sonra açılışta konuşma yapan Amasya Visi; "Şehitleri in ismini önce kbi de ve duarımızda yaşatacağız. Aynı zamanda da camilerde, okullarda, sokaklarda, caddelerde de ismini yaşatmamız için çok anlamlı ve manidardır. Bu okula şehit kardeşi in adını vererek vefa borcumuzu yerine getirdiği gibi burada yetişecek öğrencileri in ve çocuklarımızın küçük yaştan itibaren şehitlik mertebesinin ne kadar önemli duğunu da bu vesileyle idrak etme imkanı acaklardır." dedi.
    "VATAN SEVGİMİZ İNANCIMIZDAN GELİR"
    Türklerin yegane varlığının vatan sevgisi duğunu söyleyen Vi Çomakin;" Bizim vatan sevgi inancımızdan gelir. Vatanın korunması, savunulması ve geliştirilmesi de ibadet arak ka edilir. Vatan mayınca devlet maz, millet maz, kuts değer kmaz ve varlık sebebi yok ur. Vatan sevgisi kbi in en derin yerlerinden gelir onun içindir ki tarih boyunca vatanımız için destanlar yazmışız ve canımızı kanımızı vermişiz bu toprakların her tarafı şehit kanlarıyla landığı için vatan muştur. Gazi ve şehitleri sayesinde vatan korunmuş, kuran korunmuş, bayrak korunmuş, hürriyet korunmuştur. Vatanın böyle bir bedeli vardır şehitleri de bu vazifeyi severek, inanarak yapmışlardır. Kendilerine Allahtan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.
    Arslan Kulaksıza rahmet dileyen Vi Çomakin; "Dün de şehitleri du, bugün de uyor, yarın da acaktır. Bu toprakların tında nice şehitler var, nice kefen şehitler var. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehit Binbaşı kardeşi de aynı dava uğruna severek, canını bu kuts topraklara feda etmiştir. Hepi in şehitleri e, gazileri e büyük bir vefa borcu vardır." şeklinde konuştu.
    Açılışın ardından Amasya Visi, öğrencilere kitap hediye ederek, sınıfları gezdi. Öğrencilere başarılar dileyen Vi Çomakin daha sonra Şehit Binbaşı için dağıtılan helvadan yedi.