Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokuluna tahsis edilen, Amasya İli Suluova İlçesi Cürlü Köyünde bulunan 447 parsel nolu 75.000 m² arsa 05.08.2020 tarihinde sınırları belirlenerek,  teslim alındı.

Devir teslime; Suluova Kaymakamı Abdullah Şen, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Kürkçü, Prof. Dr. Önder Duman, Suluova MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti.

Programda, karşılıklı görüş alış verişleri ile bölgenin tarımsal potansiyeli ve kurumlar arası işbirlikleri görüşüldü.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı konuşmasında; Amasya Üniversitesi olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanlarındaki çalışmaları çok önemsediklerini, bu alanlardaki farklı projelerde bölge tarımına ve ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca Rektör Elmacı Suluova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Suluova MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin, Bitkisel ve Hayvansal Üretim araştırma sahası olarak kullanılacak alanda bölgeye ekonomik değeri yüksek yeni tarım ürünlerinin kazandırılmasını amaçladıklarını ve bu kapsamda ilk olarak Amasya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünce desteklenen FMB-BAP 20-0466 nolu
“Orta Karadeniz (Suluova) Koşullarında Lavanta Tarımının Uygulanabilirliğinin Araştırılması” projesi ile lavanta üretim denemelerine başlayacaklarını belirterek, emeği geçen ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.