05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 12:38

Kargı;'Kurban Bayramı dolayısıyla Aşevi'ne yapılan bağışlarda bu yılda rekor kırıldı'

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Kurban Bayramı dolayısıyla Aşevi'ne yapılan bağışlarda bu yılda rekor kırıldığını belirterek, dedi.

MERZİFON
Giriş Tarihi : 08-08-2020 10:30   Güncelleme : 08-08-2020 10:30
Kargı;'Kurban Bayramı dolayısıyla Aşevi'ne yapılan bağışlarda bu yılda rekor kırıldı'

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Kurban Bayramı dolayısıyla Aşevi'ne yapılan bağışlarda bu yılda rekor kırıldığını belirterek, dedi.

365 günün yanı sıra Ramazan ve Kurban Bayramlarında da vatandaşların Aşevi'ne verdiği desteğe teşekkür eden Belediye Başkanı Alp Kargı, “30 yıldır Aşevimize geleneksel olarak devam eden güven, şehrinde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara duyarsız kalmak istemeyen vatandaşlarımızın 365 günün yanı sıra Kurban Bayramında da verdiği olağanüstü desteğe teşekkür etmek boynumun borcu.

Acze Düşenler Derneği başkanı, yöneticileri ve orada çalışan herkes belediyemizle resmi bir bağı olmasa bile biliyoruz ki derneğin yaşatılması için önemli çabalar göstermişlerdir. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Alp Kargı, bu yıl 689 bin TL'lik nakit yaklaşık 300 bin TL'lik de deri, kurban payı şeklinde olmak üzere 1 milyon TL'ye yakın Aşevine bağışta bulunulduğunu söyleyerek, “Bu Kurban Bayramı'nda yaklaşık 1 milyon TL'lik bir bağış aldık. 236 pay büyükbaş, 268 küçük başın yanı sıra kurbanını kendisi kesip de pay verenlerle birlikte yaklaşık 1 milyon TL'yi buluyor. Burada vatandaşlarımızın göstermiş oldukları samimi sahiplenmeye çok teşekkür ediyorum. Dinimizin gereğini yerine getirirken bir o kadar da ilçesindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara desteklerini esirgemediler” dedi.
Hayırsever vatandaşların doğru el aracılığıyla, doğru insanlara bağışlarının gittiğini görünce, bağış yapmaktan geri kalmadıklarını da ifade eden Belediye Başkanı Alp Kargı, “365 gün devam eden desteğin Ramazan ayında pik yaptığını, ikinci piki de Kurban Bayramı'nda yaptığını belirtmek isterim. Herkesin kestiği kurbanın Allah katında kabul olmasını diliyorum.
Aşevimiz yaklaşık 900 vatandaşımıza çok ciddi bir destek çıkıyor. Çalışma arkadaşlarımız hijyen kurallarına dikkat ederek iyi iş çıkartıyorlar. Bu dönemde yaşlılara iyi bakım sağlamak, gelir seviyesi düşük insanların protein ihtiyacını, gıda ihtiyacını en sağlıklı şekilde sağlamak adına çok önemsiyorum. Vatandaş, doğru el aracılığıyla, doğru insanlara gittiğini görünce bu bağışları yapmaktan geri kalmıyor.
Yine hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Aşevimizde bulunan soğuk hava depolarını büyüttük. Şuanda etlerimiz hiçbir sıkıntıya mahal vermeksizin filelenerek soğuk hava depolarında kullanıma hazır halde bekliyor.
Diğer kurum ve kuruluşların Diyanet Vakfı gibi, Kızılay gibi Allah herkesin kestiği kurbanı kabul etsin. Ancak ben sorumluluk alanım içerisindeki Aşevi'ndeki bağışları paylaşmak istedim” dedi.

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert