05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
19 MART Salı 10:17

Ölgün; 'Tüm MEB Bürokrasisini Haddini Aşan Açıklamaya Karşı Ses Çıkarmaya Davet Ediyoruz'

Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle suçlayan Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal'a tepki gösteren Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, öğretmenlerin özür beklediğini vurguladı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 10-08-2020 10:45   Güncelleme : 10-08-2020 10:45
Ölgün; 'Tüm MEB Bürokrasisini Haddini Aşan Açıklamaya Karşı Ses Çıkarmaya Davet Ediyoruz'

Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle suçlayan Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal'a tepki gösteren Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün, öğretmenlerin özür beklediğini vurguladı.

Ölgün açıklamasının devamında; “Nurullah Dal'ın okulların açılmasıyla ilgili bir gazeteye verdiği mülakatta, öğretmenlere ve sendikalara dönük kullandığı ifadelerin kabul edilemez. Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle, sendikaları da suyu bulandırmakla suçlayan bu zihniyetin önceliği çocukların üstün yararı veya toplumsal fayda değil, elde edeceği kazançtır” dedi.

“ALINAN KARARLARIN KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Öğretmenlerin önceliğinin öğrencilerin, eğitim emekçilerinin ve halkın sağlığı olduğu vurgulanan Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün açıklamasında “Özel Okullar Derneği adına konuşan bu kişinin önceliği ise elde edeceği kazançtır. Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin eşit ve ulaşılabilir kamusal eğitim hakkıdır. Bunların önceliği ise kendi gereksinimlerinin karşılanmasıdır. Eğitim Sen, okulların açılması da dâhil olmak üzere, eğitim alanı ile ilgili tüm tartışmaların eğitim ve sağlık hakkını temel alan bir yaklaşımla, bilim insanları ve alanın tüm öznelerinin demokratik katılımının esas alarak sürdürülmesinden yanadır. Siyasi iktidarın ve sermaye çevrelerinin gereksinimlerinden hareketle tepeden alınan kararların bizim açımızdan kabul edilmesi mümkün değildir” diye konuştu.

“TÜM MEB BÜROKRASİSİNİ HADDİNİ AŞAN AÇIKLAMAYA KARŞI SES ÇIKARMAYA DAVET EDİYORUZ”
Salgın başladığı günden bu yana eğitim alanı ile ilgili tüm konularda görüş ifade edildiği, eleştirilerin yüksek sesle söylendiği ve önerilerin kamuoyu ile paylaşıldığını ifade edilen Ölgün, “Özel okul sahipleri veya siyasi iktidarın temsilcileri ne kadar rahatsız olursa olsun tüm bunları önümüzdeki dönemde de yapmaya devam etmekte kararlıyız. En ağır koşullar altında çalışan, ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan öğretmenleri çalışmadan para kazanmak isteyen bir kesim olarak gösteren bu açıklamanın derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Hiç kimse öğretmenlere dönük bu şekilde suçlayıcı ifadeler kullanamaz. Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere, tüm MEB bürokrasisini bu haddini aşan açıklamaya karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bu açıklamanın sahibi olan zat, tüm öğretmenlerden kamuoyu önünde özür dilemeli ve acilen yaptığı bu açıklamayı geri almalıdır. Eğitim Sen, mesleğimizi ve tüm eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını korumaya devam edecek” şeklinde konuştu

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert