Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Amasya İl Temsilcisi Satılmış Ayan, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından Covid-19 süreci ile ilgili, yazdığı metinde, sözde başarıyı Sağlık Sistemi ve Sadece Hekimlere bağlamış olması talihsiz, üzücü ve düşündürücüdür” dedi.

Ayan açıklamasının devamında; “Hâlbuki Sağlığın bir ekip işi ve ruhu olduğunu en iyi kendisi bilmelidir. Oysa ki öve öve bitiremedikleri sağlık sistemi çökmüştür. Bunun ne zaman farkına varacaklar... Hekiminden, Hemşiresine, Hasta bakıcısına, Taşeron Sağlık işçisine varıncaya kadar her zaman canla başla çalışan sağlık Emekçilerini hele bu salgın sürecinde birbirinden ayırmak en hafif tabirle trajikomiktir.

Asıl başarı övündükleri sistem değil, yaşamları pahasına halka sağlık hizmeti sunan tüm sağlık Emekçilerinin her birinin yaptığı görevler bir başarı öyküsüdür. Sistemim yanlışlarına ve aksaklıklarına rağmen hiçbir beklenti içinde olmadan bunu yapmaktadırlar. Buradan Sağlık Bakanını, daha sorumlu davranmaya davet ediyor, çalışanlar arasında ayrımcı söz ve davranışlardan kaçınmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.