Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği (YHKB) Ağustos Ayı Encümen Toplantısı, Birlik Başkanı Vali Mustafa MASATLI’nın başkanlığında Amasya'da yapıldı.

Toplantıya, Vali Masatlı'nın yanı sıra Çorum Valisi Mustafa ÇİFTÇİ, Tokat Valisi Dr. Ozan BALCI, Amasya Belediye Başkanı Mehmet SARI, Amasya İl Genel Meclis Üyesi Ömer Faruk ALTUNAY, Çorum İl Genel Meclis Üyesi İbrahim ÇİFTÇİ, Birlik Müdür V. Mustafa ÖRGÜT ve birlik personelleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Masatlı, şunları ifade etti: “Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği, Mahalli İdare Birlikleri Kanununa göre çalışan, Tüzüğünde de belirtildiği gibi Yeşilırmak Havzasında kirliliği ortaya çıkaran etmenlerin ortadan kaldırılması ve Yeşilırmak Havzasında bulunan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde ekonomik-sosyal kalkınmanın sağlanmasına yönelik planlar, programlar yapmak, projeler uygulamak üzere kurulmuş bir Birliktir. Bugüne kadar bu anlamda Birlik önemli çalışmalar yapmış, bölgesel kalkınma anlamında planlar hazırlamış, projeler uygulamış, başarılı çalışmalar yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Avrupa Birliği destekli SKE Düzey II Bölgeleri Kalkınma Programı kapsamında TR83 Bölgesi’nde projelerin hazırlanması ve program uygulanmasında yer almıştır. Bu kapsamda 181 adet proje başarı ile uygulanmıştır. Halen ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından teklif çağrılarına çıkılan program ve projeler için bölgeye teknik destek sağlamakta ve projeler hazırlamakta ve uygulamaktadır.”

Toplantıya katılımları dolayısıyla konuklarına bir kez daha teşekkür eden Vali Masatlı, bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını temenni etti.

Toplantıda Haziran ve Temmuz aylarına ait aylık cetveller tetkiki ve birliğin yürüttüğü çalışma konuları görüşülerek değerlendirmelerde bulunuldu.