05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 21:37

Merzifon Belediyesi Eylül ayı Olağan Belediye Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

Merzifon Belediyesi Eylül ayı Olağan Belediye Meclisi Toplantısı, Belediye Başkanı Alp Kargı başkanlığında gerçekleştirildi.

MERZİFON
Giriş Tarihi : 03-09-2020 10:46   Güncelleme : 03-09-2020 10:46
Merzifon Belediyesi Eylül ayı Olağan Belediye Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

Merzifon Belediyesi Eylül ayı Olağan Belediye Meclisi Toplantısı, Belediye Başkanı Alp Kargı başkanlığında gerçekleştirildi.

Korona virüs salgını nedeniyle Merzifon Akif Gülle Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de gerçekleşen toplantıda 24 gündem maddesi ve belediyenin özel kalem harcamalarıyla ilgili 1 gündem dışı madde görüşüldü.

Toplantıya mecliste grubu bulunan parti meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, ayrıca Gelecek Parti İlçe Başkanı Hacı Bekir Kurt, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Kani Karakollukçuoğlu, İyi Parti İlçe Başkanı Saffet Keleş, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Yrd. Fatih Sönmez, CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi, Merkez ilçe Bşk. Arif Ferahoğlu, Merzifon İlçe Başkanı Av. Hasan Koparan,Suluova İlçe Bşk. Vedat Güdek ve GHK İlçe Bşk. Hasan Topal katıldı. 

Alınan kararların hayırlı olmasını dilerken katılım sağlayan herkese teşekkür eden Kargı, "Eylül ayı olağan Meclis Toplantımızı gerçekleştirdik. Gündem maddelerine başlamadan önce ülkemizdeki menfi olayların üzüntüsünü ve olumlu gelişmelerin mutluluğunu paylaştık. Geçtiğimiz günlerde yerel ve ulusal basında Belediye Özel Kaleminin şahsi harcaması olarak lanse edilen tutarların gerçeği yansıtmadığı ve temsil ağırlama bedeli olmadığını her türlü gündemi samimiyetle görüştüğümüz, bizler için kutsal bir çatı olan Belediye Meclisimizde açıklamayı tercih ettik. 4.504.575,58 TL olarak dile getirilen harcamanın temsil ağırlama değil özel kalem bütçesi olduğunu, 2019 yılı temsil ağırlama giderinin 2.929.591,52 TL olduğunu ifade ettik. Yerel basın mensuplarımızı ve ilçemizin siyasi parti temsilcilerini özellikle davet ederek temsil ağırlama gideri olarak hangi giderlere harcama yapıldığını kamuoyuyla da paylaşacağımız şekilde kalem kalem dile getirdik.

Her türlü yapıcı eleştiriye her zaman açık olduğumu görevim boyunca dile getirdim ve getirmekteyim. Ancak bir Belediye Başkanı olarak geçim sıkıntısı çeken hemşehrilerimin gözünde Belediye Özel Kaleminde saltanat sürülüyor izlenimini yaratmaya çalışan zihniyete asla tahammülüm yoktur. Bu nedenle evlatlarımızın eğitimlerine katkıda bulunmak üzere kurduğumuz Belediye Konservatuvarımızın giderlerinden tutun da bayramlarımızı coşkuyla kutlamak için yaptığımız etkinlikler, ülke genelinde şehrimizin adını duyuran tüm duayenlerin övgüyle bahsettiği kitap fuarımız, tiyatro festivalimiz vb. harcamalarımıza kadar temsil ağırlama ödeneğinden şehrimiz insanının huzuru, mutluluğu, birlikteliği için yaptığımız harcamaların tek tek tutarlarını açıkladık.

Meclis toplantımızın sonunda katılımcılarımıza aşure ikramında bulunarak birlik beraberliğimizin daim olması, sağlıklı, huzurlu günleri hep beraber karşılamak temennisiyle toplantımıza son verdik." dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert