05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 11:14

Ünverdi, 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Amasya Şube Başkanı Ahmet Ünverdi 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 19-09-2020 10:56   Güncelleme : 19-09-2020 10:56
Ünverdi, 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Amasya Şube Başkanı Ahmet Ünverdi 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ünverdi mesajında; 19 Eylül Gaziler Günü aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bekası uğrunda muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakâr kahraman Gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz.

Esaretin ve işgali kabul etmeyen Türk milleti bu duruma bir son vermeliydi. 13 Eylül 1921’de Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu emperyalistlerin maşası olan Yunan ordusunu 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden birisi olan, Sakarya Meydan Muharebesinde tarihinin en büyük bozgununa uğratmıştır.

TBMM bu zaferin anısına, 19 Eylül 1921 tarihinde, Sakarya Meydan Muharebesinin muzaffer Başkomutanı Mustafa Kemal ATATÜTRK’e Türk Milleti adına ‘’Mareşal” rütbesi ve ‘’Gazi” unvanı tevcih etmiştir. M.Kemal ATATÜRK, milleti tarafından GAZİ ünvanı verilen ilk askerdir.

Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla, iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetler ’de yuvalanan; millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek vatansever askerleri emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlemiştir.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, Büyük Önder Gazi M.Kemal ATATÜRK’Ü ve silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan Gazilerimizi ve vatanı uğruna toprağa düsesin tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize de esenlikler diliyorum.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert