CHP Amasya İl Başkanı Av. Turgay Sevindi 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla düzenlenen Gaziler Günü kutlamalarına katılarak bir mesaj yayımladı.

Sevindi mesajında; "19 Eylül; Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür.

19 Eylül; 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı’nda, 1950’de Kore’de,1974’de Kıbrıs’ta savaşan Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis tüm Gazilerin Şeref Günüdür.

Şanlı tarihimiz boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen yüce milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden de zaferle çıkmıştır.
Son olarak Kurtuluş Savaşı’mızda ki azim ve kararlılıkla Samsun'dan başlayan Milli Mücadelemiz sonucunda bağımsızlığımız elde edilmiştir.
Bugün de şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Vatanları için canlarını ortaya koyan gazilerimizin hayatlarını devam ettirebilmeleri için ihtiyaçlarını karşılamak,destek olmak toplumsal olarak hepimizin sorumluluğudur.

19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'MAREŞAL' rütbesi ve 'GAZİLİK ' unvanının verildiği gün olan 'KAHRAMAN GAZİLERİMİZİN GAZİLER GÜNÜNÜ kutluyor, vatanı için canını ortaya koymaktan kaçınmayan şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz." dedi.