Amasya CHP İl Başkanı Av. Turgay Sevindi ve Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, “Pandemi döneminde eğitim sorunlarını çözmeye talibiz” konulu basın açıklamasından sonra Amasya'da faaliyet gösteren kırtasiye ve kitapevlerini ziyaret etti.

Başkan Sevindi gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili olarak;”Esnaflarımız okulların açılacağı düşüncesi ile birlikte aldıkları ürünlerin satışlarını yapamadıklarını, sektör olarak yüklü ödemelerinin Eylül ayı sonundan itibaren başlayacağını,biriken Bağkur ve Sgk prim borçlarını ödeyemediklerini ,Mart-Nisan ayında çektikleri kredilerinin ödemelerinin başlayacağını,Belediyenin emlak-çevre vergisi,tabela vergileri için ödeme emri tebliğ aldıklarını,büyük marketlerde kırtasiye malzemeleri satmalarının kendilerini olumsuz etkilediklerini belirtmektedirler.

Öncelikle halkımızın yerel esnafımıza sahip çıkarak büyük marketlerden kırtasiye alışverişi yapmaması , çekilen kredilerin faizlerin silinerek yapılandırılması, SGK-Bağkur primlerinin ötelenmesini gerekmektedir'dedi.