Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, aralarında Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, kurum müdürleri ve Merzifon OSB Müdürü Hasbi Altuntaş’ın bulunduğu bir heyet ile Merzifon OSB’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Merzifon ARTEX Endüstri Sanayii ve Ticaret A.Ş ile Zen-Tek Fabrikalarında gerçekleştirilen çalışmalarda yerinde incelendi.

Merzifon ARTEX Endüstri Sanayii ve Ticaret A.Ş ile Zen-Tek Fabrikaları’nı heyetle birlikte gezerek, yetkililerden bilgi alan Rektör Elmacı, “Merzifon OSB'de faaliyet gösteren firmalar hem ülkemiz hem de Amasya ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bizler de Amasya Üniversitesi olarak işletmelerin önünü açmak ve ihtiyaç duydukları kalifiye elemanları yetişmeye gayret gösteriyoruz. Bugün gezdiğimiz fabrikalarda yürütülen projeler sayesinde yurtdışından ithal olarak alınan “5 Eksen CNC Tezgahlar” Merzifon’da Artex Kesici Takımlar şirketinde üretilecektir. Bu ilimiz ve ülkemiz açısından gurur ve umut vericidir" dedi.

Elmacı sözlerine şu ifadelerle devam etti. "İstanbul’da faaliyet göstermekte iken Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde de yeni fabrika yeri kurarak yakın zaman önce faaliyete başlayan kesici takım imalatçısı Arteks firması tarafından ülkemizde üretimi bulunmayan ve yurtdışından ortalama 300 bin Euro fiyata ithal edilen 5-eksen CNC Tezgahının yerli ve milli imkanlarla yaklaşık 65 bin Euro olarak prototipinin üretilmesine yönelik KOSGEB AR-GE İNOVASYON projesinin başvuru ve teknik danışmanlığını üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği öğretim üyelerimizden Doç. Dr. M. Burak Bilgin yürütmüştür. Üniversitemizin sanayi ile iş birliğine verdiği önem açısından ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmaya yönelik yerli ve milli üretime önemli bir katkı sağlayacak olan başarılı AR-GE çalışması nedeniyle üniversitemizi temsil eden Doç. Dr. M. Burak BİLGİN hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dilerim” dedi.