Ülkemizde bilim ve teknoloji üretimine destek olmak ve Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlamak amacıyla tasarlanan TÜBİTAK BİDEB 2242 programı kapsamında gerçekleştirilen ‘Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’ sonuçlandı.

Amasya Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE) bölümü öğrencilerinden Haluk Şahin, Onurcan Çıra, Pembe Pelin Koca, Sümeyya Ayaz ve Muhammed Emin Yalçın’ın; Öğr. Gör. Hakan Özcan’ın danışmanlığında hazırladıkları “Can Kurtarın: Otizm spektrum bozukluğu taşıyan öğrenciler için oyun-tabanlı artırılmış gerçeklik” uygulaması “Eğitim” kategorisinde “Teşvik Ödülü”ne layık görüldü.

Öğrenciler, ilk etapta yapılan ön değerlendirme ve 400 projenin katılımıyla düzenlenen bölge yarışmaları sonucunda eğitim kategorisinde “Bölgede Birincilik Ödülü” aldılar. Türkiye geneli final yarışmasında bölge yarışmaları sonucu finale kalan 120 proje, 9 kategoride yarıştı. Her kategoride birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülünün verildiği yarışma çevrimiçi oturumlarla iki günde tamamlandı. Amasya Üniversitesi Öğrencilerin projesi eğitim kategorisinde dereceye girerek “Teşvik Ödülü” aldı.

Projeye danışmanlık yapan Öğr. Gör. Hakan Özcan yaptığı açıklamada; aynı zamanda öğretmen adayı olan öğrencilerimizin güncel teknoloji ve yaklaşımlarla eğitim alanındaki problemlere çözüm üretmelerinin önemli bir 21’inci yüzyıl becerisi olduğunun altını çizerek, proje süresince desteklerini esirgemeyen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı olmak üzere üniversite yönetimine teşekkürlerini iletti.

Ödül alan öğrencilerden Haluk Şahin ise; proje sürecinin araştırma, problem çözme ve iletişim gibi pek çok alanda yeterliliklerini artırdığını belirterek, süreç içindeki desteklerinden ve değerli katkılarından dolayı takım arkadaşları adına danışmanlarına teşekkür etti.