Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Eylül ayı toplantısı, Amasya Vali Mustafa MASATLI’nın katılımıyla Çorum ilinde yapıldı.

Toplantıya, Amasya Valisi Mustafa MASATLI’nın yanı sıra OKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Çorum Valisi Mustafa ÇİFTÇİ, Samsun Valisi Dr. Zülkif DAĞLI, Tokat Valisi Dr. Ozan BALCI, Amasya Belediye Başkanı Mehmet SARI, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim AŞGIN, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Zeki ERARSLAN, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman GÜNAY, ve OKA Genel Sekreter Vekili İbrahim Ethem ŞAHİN ile diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda, fizibilite desteği, teknik destek programı ve güdümlü projelerin uygulama süreçleri ile dört ilde bulunan yatırım destek ofislerinin çalışmaları değerlendirildi.

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde faaliyet gösteren Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) 2020 yılı Eylül ayı Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirmek ve kurumumun gündemindeki konularını görüşmek üzere toplandı.

Ajans illerimizde yatırım ortamının iyileştirilmesi, sanayi yatırımlarının teşviki konularında da destekler vermektedir. Bu minvalde, OSB’lerde faaliyet gösteren işletmelere verimli hizmet sunumu ve OSB’lerin istihdam, ihracat ve üretim açısından katma değeri yüksek yatırımlar için cazibesinin artırılması amacı ile hazırlanmış olan Katma Değerli Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı’na başvurular da yarın, 30 Eylül 2020 itibarıyla başlayacaktır. Son başvuru tarihi 28 Aralık 2020 Pazartesi günü olarak belirlenen program ile 23 milyon TL mali destek sağlanacaktır. Detaylarını Ajansının internet sitesinden bulabilecektir.