Düzenlenen Kongreye Cumhuriyet Hk Partisi Milletvekili Sn. Av. Mustafa  Tuncer, Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, Cumhuriyet Hk Partisi İlçe Başkanları ve Cumhuriyet Hk Partisi  ilçe gençlik kları delegeleri katıldı.


   Saat 12:00 de  saygı duruşu ve İstikl marşının okunması  ile başlayan kongre Cumhuriyet Hk Partisi il başkanı Reşat Karagöz ün konuşması ile devam etti.
Reşat Karagöz konuşmasında 6 yıllık Amasya merkez ilçe başkanlığından sonra  Cumhuriyet Hk Partisi il başkanlık görevini üstlendim burada lerle birlikte maktan son derece gururluyum bundan böylede düzenlemiş duğumuz bu  il gençlik kları seçimin dede  bir kişinin elini havaya rarak birinin kazandığını ve diğerinin kaybettiği seçim masını değil Cumhuriyet Hk Partisi nin kazandığı bir secim acağını düşünüyorum. Bu duygular ile  sözlerime son veriyorum ve 2 adayımıza da başarılar diliyorum. dedi

 Ve Aday Arslan Ceylan ve Mustafa Sinan Kantarcı   kendilerini tanıtmarından sonra saat 12:45 te oy kullanılmaya başlandı saat 16:00 da acılan sandık sonuçlarına göre:

 Arslan Ceylan : 52 oy  Mustafa Sinan Kantarcı : 48 oy arak  Arslan Ceylan Amasya Cumhuriyet Hk Partisi  İl Gençlik Klarına seçildi.