Fuara ayrıca Yeşilırmak Havzası Kkınma Birliği adına Çorum Visi Ahmet Kara, Tokat Visi Cevdet Can, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, Amasya İl Genel Meclis Üyesi Yücel Gümüş, Çorum İl Meclis Başkanı H. İbrahim Kaya, Çorum İl Meclis Üyesi Yuf Kaya, Tokat İl Genel Meclis Üyeleri Sih Yıldırım ile İ. Daim Namlı ve Birlik Müdürü Yasemin Çoban katıldı.



  Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği Yeşilırmak Havzası Kkınma Birliği standını Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ün, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Ön, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Temurci, Rotterdam Başkonso Sadin Ayyıldız, Rotterdam konso Ulvi Darendeli ve Deventer Başkonso Zafer ATEŞ ziyaret ettiler. Ziyaretleri esnasında misafirleri e bölge i tanıtıcı el sanatı ürünler takdim edildi. Çorum Visi Ahmet Kara ayrıca Sayın Bakan ve beraberindekilere bölge hakkında detaylı bilgiler verdi.


  Hlanda'nın Utrecht kentinde 17 Ocak tarihine kadar sürecek an fuara dünyadan ve ülke den çok sayıda turizm profesyoneli katılmaktadır. 2016 yılının ilk turizm fuarı an Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarı'na Kültür ve Turizm Bakanlığı Lahey Kültür ve Turizm Müşavirliğinin koordine ettiği 760 metrekare büyüklüğündeki "Türkiye Home" isimli bir stand ile yer maktadır.


 Türkiye standında Yeşilırmak Havzası Kkınma Birliği 4 ilin tanıtımı için aktif görev üstlenirken, Türkiye'nin 40 tane kurum ve kuruluş ile en büyük katılımcı arak yer dığı fuara toplam 1200 civarı turizmci iştirak etmektedir.


 Amasya, Çorum, Samn, Tokat illerinin yer dığı Yeşilırmak Havzası Turizm Destinasyonu tanıtımı için fuara katılan yerli ve yabancı seyahat acenteleri ile toplantılar yapılırken, bölge i tanıtıcı materyler ile 4 ilin kültürel zenginliklerini içeren broşürlerin dağıtımı yapıldı.