05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 17:53

AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatı Merzifon Kültür Cafe’de istişare toplantısını gerçekleştirdi

Kültür Cafe’de yapılan istişare toplantısına Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, AK Parti Amasya Milletvekili M. Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya ve Merzifon’da ki daire müdürleri ve muhtarların katılımı ile gerçekleşti.

MERZİFON
Giriş Tarihi : 26-01-2016 14:32   Güncelleme : 26-01-2016 14:32
AK Parti Merzifon İlçe Teşkilatı Merzifon Kültür Cafe’de istişare toplantısını gerçekleştirdi

  Programda konuşma yapan AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Hasan Çilez; “Hizmeti tep edenlerle hizmeti tep edenlerin bir araya geldiği istişare ve değerlendirme toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Toplantımız inşlah hayırlara vesile ur. Bu toplantı ili in bütün ilçelerinde belli periyotlarla sayın vekilleri in tepleriyle gerçekleştiriliyor. Bu organizeyi ilçe başkanı arak ben yaptım. Katıldığınız için rar çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
     ÇİLEZ: “ÇALIŞALIM ÇOK ÇALIŞALIM DEDİKODUYA, FİTNEYE, FESADA YER VERMEYELİM”
 Çilez; “İçinde yaşadığımız ve ortak bir kadere sahip duğumuz topluma hizmet etmek ulvi ve keyif verici. Ekmeğini yiyip havasını teneffüs ettiği bu topraklara hizmet etmek boynumuzun da borcudur. Bu sonda hizmet etme imkanı anlar mevcut. Muhtarlarımızdan vekilleri e kadar değerli daire amirleri e kadar herkesin hizmet etme imkanı var. Aslında bu manada hepi şanslıyız diye düşünüyorum. Çışım çok çışım dedikoduya fitneye fesada yer vermeyelim. Memleketi in her yanını imar edelim. Merzifon’umuzun Amasya’mızın her bir köşesini inşlah el birliği ile imar edeceğiz. Edirne’den Kars’a bu vatanı ebediyete kadar duğunu yapacağımız yatırımlarla mühürleyebiliriz. Yatırım refahı artırır refah barış ve huzuru getirir. Böylece devletin bekası garanti edilir. Yine bu yatırımlar sayesinde insanlarımız mutlu urlar. Nihai hedefi eşref-i mahluk an insana yatırım yapmak, insanın mutluluk huzur ve hayırlı bir ömür sürebilmesini temin etmek mıdır. Bu toplantıların ana gayesi de Merzifon ve Amasya’da ki hemşehrileri in daha yüksek standartlarda yaşaması için yapılacak adımları konuşmak, istişare etmek, değerlendirmek acaktır. Bu standartların yükselmesi için yerel dinamiklerin harekete geçmesi çok önemlidir. Bunların arasında uyum ve diyog sağlanabilirse merkezi hükümeti in sağladığı kaynaklardan daha yüksek pay ınabilir. Buradan yönetici ve idarecileri in gayreti ve siyasi gücün etkinliği bölge in refahını arttırıcı en önemli kriterdir diye düşünüyorum. Bu sistemin çışmasında temel ınacak kıstas ise insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibidir. Bu prensip doğrultunda önümüzdeki 4 yıl boyunca yapılacak çok işi var mazereti yok. Aziz milleti den bir şey bekliyor hizmet etme i bekliyor. Hizmet etmek için el birliği ile güç birliği ile bu aziz vatan toprağına hizmet etmek hepi in borcu. Rabbim hizmet edebilmeyi hepi e nasip etsin diyorum. Toplantımıza katılan sayın vekilleri e, Sayın Kaymakamımız ve bu sında unan herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
   Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir; “Bizler seçilen insanlar arak, belde e, köyleri e, e her beş yılda bir hkımıza söz verdiği yaşanılan sıkıntıları dile getirmek, onlarla ilgili problemlere çözüm yu mak amacıyla bu eşi benzeri mayan bir uygulamayı burada yapıyoruz. Bunlardan çok umlu sonuç çıktığını geçtiği toplantılarda müşaade ettik. İnanıyorum ki Merzifon’umuzda da problemlerin tespitini yapmak. Hemen çözülebilecekleri hemen çözmek, bir ayda çözülebilecekleri gündeme mak ve inşlah önümüzdeki süreç içerisinde çok verimli acağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
   Programa katılan Merzifon Kaymakamı Ozan Bcı, Merzifon’da 2016 yılı ve devamında yapılması gereken yatırımlar ve gerçekleşmesi istenilen projeleri sıradı.
 1-Organize sanayi bölgesinin genişletilmesi, 2- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yapılması, 3-Kızlar Mektebinin Restorasyonu, 4-Engel Yaşam Merkezi yapılması, 5-Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Projesi (500 kız, 500 erkek kapasiteli), 6-Havaanı Termin Genişletme Projesi, 7-Bakırçay İçme Suyu Projesi, 8-Eski Spor Sonu Büyük Tadilatı, 9-Yeni Spor Sonu Projesi, 10-Gençlik Merkezine ek bina yapılması, 11-Meyvecilik Projesi, 12-Ağaçlandırma Projesi, 13-Mesire Alanı Yapımı, 14-Yeni Cezaevi Yapımı Projesi, 15-Kadın Kültür Merkezi Yapılması, 16-Bilim Sanat ve Kültür Merkezi Yapılması, 17-Muhtelif Bölgelere Anaokulu Yapılması, 18-Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Binası Yapımı, 19-Hızlı Tren Projesi, 20-Otoban Projesi

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert