Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanı Veysel Saka, “ Türkmen soydaşlarımız modern dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Dünya Türkmenlere yapılan katliama ses kıyor.” dedi
 Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Amasya İl Başkanı Veysel Saka, “Suriye Türkmenleri’nin “Çanakke”si arak nitelendirilen, atarımızın emaneti ve milleti in kadim vatanının parçası an Türkmendağı, son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine adeta ateş çemberine dönmüştür. Arıksız devam eden hava sdırılarında özellikle iki günden beri bir artış yaşanırken diğer yandan İran’ın ve Lübnan Hiz lahı’nın da desteğiyle zim rejim askerleri neredeyse Türkmen köylerinin tamamını ele geçirmiştir” diye konuştu.
 
   Saka, “İnsanlıktan nasibini mamış, kirli zihtini yüce dini in adıyla gizlemeye çışan IŞİD terör örgütüne yönelik duğu ileri sürülen Rus hava sdırılarının en büyük hedefi Suriye Türkmenleri ve Türkmendağı bölgesi muştur. İki gün içerisinde bu kahpece sdırılar daha da artmış, Türk düşmanı bu paslı zihtten yüz an, rejim askerleri ve ytakçıları Bayır-Bucak’ta unan Türkmen köylerine yoğun bir kara harekatı başlatmıştır. Rusya gibi Türk düşmanlığı ile ün smış an İran’ında eni arak deslediği bu harekata, kandan beslenen Lübnan Hiz lah’ı da des vermiştir.
 
  Bu kadar yoğun ve amansız şartlar tında tüm imkansızlıklara karşı vatanlarını ve namuslarını savunan Türkmen soydaşlarımız modern dünyanın gözleri önünde adeta katledilmişlerdir. Türkmenler’in mücadelelerine rağmen zimler güruhu Türkiye sınırına sıfır noktasına kadar yaklaşmışlardır. Türkmenler’in kontründe Türkiye sınırında unan Yamadi Köyü ve birkaç yerleşim yeri kmıştır. Tüm bunlar yaşanırken, Aynel Arap için sesi yükselen ne sözde aydınlar ne de insan hakları havarilerinden ses çıkmamıştır. Diğer yandan kürsülerden ahkâm kesen, Türkmendağı’nın yanında duklarını ifade eden mevcut iktidar ise bu mücadeleyi sadece iç siyaset mzemesi arak kullanmış, tıpki diğer bölgelerde duğu gibi “Esir Türkler” konunda bir kez daha sınıfta kmıştır” ifadelerini kullandı.
 
  Amasya Ülkü Ocakları İl Başkanı Veysel Saka, şunları kaydetti: “Kürsülerden hamasi nutuklar ile gaz ma operasyonu yapan iktidar bir an evvel meselenin ciddiyetini kavramak zorundadır. Zira “Milli Güvenliği ” açısından tehlike çanları çmakta, sınırlarımızı yakıp kavuran yangın ülke e sıçramak için fırsat klamaktadır. Tarihte “Bereketli Hil” arak adlandırılan ve Irak, Suriye ile Türkiye’nin bir kısmını içine an coğrafyada Türk varlığı yok edilmeye çışılmaktadır. Türkmendağı’ndan sonra muhtemel hedef Hep ve devamında Hama, Humus gibi Türkmen nüfun unduğu bölgeler yani soydaşlarımız acaktır.
 
  Tüm bu bölgelerde Türkmenler yok edilirken güçlenen grup arak ise bölücü terör örgütünün Suriye ayağı maktadır. Irak’ta yaşanan gelişmeler parelinde güçlenen peşmerge ve ülke deki terör faiyetleri tüm bunlarla birleştirildiğinde ortaya çıkan tablo vahşetin ta kendisidir. Adım adım ülke kuşatılmakta, soydaşlarımız sınırlarımızın hemen yanı başında kurban edilmektedir. Türkiye’nin ve soydaşlarımızın durumu bu kadar vahim iken iktidarı, küçük siyasi hesaplardan sıyrılarak, akli selim bir devlet pitikası yürütmeye davet ediyoruz. Suriye’de unan ve ölüm ile burun buruna an sivil soydaşlarımızın ülke e göç etmesi hinde barınma, gıda ve sağlık ihtiyaçları için acil hazırlık yapılmıdır. Sınır bölge de unan Türkmenler’in güvenlikleri ivedilikle sağlanmıdır. Hep başta mak üzere mücadele içerisinde an Türkmenler dış devletlere karşı sahip bırakılmamı, gerekli des biran evvel sağlanmıdır.
 
  Ülkü Ocakları arak soydaşlarımızın durumlarını yakından takip etmeye devam edeceği i ve haklı davarının takipçisi acağımızı rar hatırlatmak istiyoruz. Bu sinsi kuşatmanın bir an evvel yarılmasını, tarihte duğu gibi bir kez daha zime karşı mazlumların zafere ulaşmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Bu vesileyle başta Türkmendağı ve Suriye’nin diğer bölgelerinde şehit an soydaşlarımız mak üzere, tüm şehitleri i bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”