Atatürk hangi odarda var. Asıl o zaman sorunun cevabı ortaya çıkar. Parti ayırt etmiyorum. 550 milletvekilinin odası er er incelensin” dedi.


  Amasya Avukat Evi’nde düzenlediği toplantıda CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın ismini vermediği bir milletvekilinin Meclis’i odasından Atatürk posterini indirdiğini öne sürmesinin ardından başlanan tartışma üzerine Nazlıaka’nın CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından tedbirli arak partiden kesin ihracı istemiyle disiplin kuruluna sevkine karar vermesiyle ilgili soru üzerine 7 Haziran seçimlerinin ardından milletvekili seçildikten sonra basında ‘milletvekili odarında böcek var.

  Dikkat edin’ türünden haberler üzerine kontr tiyle odasındaki Atatürk panonu dahil yerinden çıkartıp kontr ettirip rar yerine astırdığını anımsatan  Mustafa Tuncer, “Yemin ettik. Kura çekildi. Odarımıza yerleştik. O sırada basını takip ediyoruz. Ulus basında hem görsel, hem yazılı sürekli işte ‘milletvekili odarında böcek var.Dikkat edin.

  Şunu yapın. Bunu yapın.’ Ben kendim Atatürk panonu da dahil kontr ettim. Kontr ederken de yerinden çıkardım baktım. Öyle bir şey var mı yok mu? Tekrar yerine astım. Yani şimdi böyle bir resmi sa portre elinizdeyken ‘damı eşek’ uyornuz. Önemli an ttir. Bu konuda ben hiçbir Cumhuriyet Hk Parti’li milletvekilininde öyle bir t içinde duğuna ihtim dahi vermiyorum.

 
  Mümkün değil. Çünkü hepsini yakından tanıyorum gerçekten. Hepsiyle hukukum var. Hepsiyle bir samimiyetim var. Bence 550 milletvekilinin odası er er incelenmeli. Atatürk hangi odarda var. Asıl o zaman sorunun cevabı çıkar ortaya. Parti ayırt etmiyorum. 550 milletvekilinin odası er er incelensin. Cumhuriyet Hk Partisi’nde bir milletvekilinin ‘Atatürk portresini, Atatürk resmini duvardan indirdi’ denmesi bile Cumhuriyet Hk Partisi’ne çok büyük bir hakarettir. Cumhuriyet Hk Partisi bir defa Mustafa Kem Atatürk’ün omuzları üzerinde duran bir partidir. Böyle bir ayın madığını bu konuyu gündeme getiren arkadaşlardan itiraf ettiler. Muhtemelen ihraç istemi sevkte bunlardan kaynaklı abilir. böyle bir portre indirme ayı yaşanmadı” diye konuştu.

 CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz ile Merkez İlçe Başkanı Ali Kilci’nin de yer dığı toplantıda başkanlık sistemi tartışmarına da değinen Tuncer, “Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki, ’Ben Başkanlık sistemini kendim için istemiyorum. Ülkem için istiyorum.’ Tabii buna inanmak güç. Kim inanıyor diye bir anket yapılsa Kadir İnanır bile inanmaz” şeklinde konuştu.