8 Mart Dünya Kadınlar Günü Aile ve Sosy Pitikar İl Müdürlüğünün organize ettiği yürüyüş ve panel ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği resim sergisiyle kutlandı.

     Vi Vekili Ferhat Burakgazi’nin de katıldığı etkinliklerde ayrıca, Aile ve Sosy Pitikar İl Müdürü Sadi Ergin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, protok üyeleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile her yaştan ve meslek grubundan kadınlar yer dı.

     Etkinlikler kapsamında ilk arak Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezinden başlayarak Yavuz Selim Meydanına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün sonunda Vi Vekili Ferhat Burakgazi Atatürk Anıtına çelenk narak, etkinliğe katılan kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı ve kendilerine çiçek takdim etti.

     Kutlama programı kapsamında ikinci etkinlik ise Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Sonunda yapıldı. Burada gerçekleşen panelde kadınlarımızın toplums hayatta karşılaştıkları problemler ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konunda çeşitli numlar gerçekleştirildi.

    Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılan son etkinlik ise Hazeranlar Konağında yapılan resim sergisi açılışı du. Hk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ve kursiyerlerince yapılan eserlerin yer dığı sergide eserler hakkında bilgi verildi.

     Daha sonra konuşan Vi Vekili Ferhat Burakgazi ise şunları kaydetti: “Kadınlarımız toplumu ileri götüren, topluma yön veren sosy dinamiğin temel taşıdır. Kadınlarımız aynı zamanda annelik rüyle de yeni nesillere örnek maktadır. Kadınlarımıza yapılan yatırım aynı zamanda, geleceğe yapılan yatırımdır. Hiçbir kadının şiddet görmediği, kadınlarımızın ekonomik, sosy ve siyas anda toplumumuzda daha etkin, daha görünür ve daha güçlü dukları bir Türkiye temennisiyle, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” Yaptığı konuşmanın ardından serginin açılışını gerçekleştiren Vi Vekili Burakgazi sergiyi gezerek, sergide emeği geçen tüm kadınlara teşekkür etti.