05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 14:39

CHP Amasya İl Kadın Kolları Başkanı Sn. Emine ARAS Basın Açıklaması

CHP Amasya İl Kadın Kolları Başkanı Sn. Emine ARAS 25/03/2016 günü saat 11:30'da Parti binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında ; ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMASINI ÖNLEMEK DEVLETİN ASLİ SORUMLULUĞUDUR dedi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 26-03-2016 18:05   Güncelleme : 26-03-2016 18:05
CHP Amasya İl Kadın Kolları Başkanı Sn. Emine ARAS  Basın Açıklaması

      Karaman’da 45 çocuğumuzun din kisvesi tında örgütlenmiş Ensar Vakfı’nda cinsel istismara uğraması i yürekten yaramıştır. mevcut iktidarı, planlı arak eğitim sistemi i dejenere ederken, çocuklarımızı denetim Kuran kurslarında, eğitimcilikle ilgisi mayan bir güruhun eline teslim etmiştir. Bu üzücü ay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapı kmış bir konu duğunu bir kez daha göstermiştir.

   Ülke de sosy devlete an gereksinim her geçen gün artarken, Aile ve Sosy Pitikar Bakanı Sema Ramazanoğlu “Bir defa böyle bir ay yaşanması Ensar Vakfı’nın kötülenmesi için gerekçe amaz” diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir.
   Türkiye, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde ka edilen “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”ye ilk imza atan ülkelerden biridir. Ancak, Aile Ve Sosy Pitikar Bakanının Ensar Vakfındaki 45 çocuğa taciz iddiarı ile ilgili yaptığı vahim açıklaması, yaşanan acıları ve mevcut hukukzlukları görmezden gelip hafife maktadır. Oysa hiç kimse ve hiçbir kurum, bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir.
   Siyasi erkin başındaki bu kişi, taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkamıyorsa ve elde ettikleri güç, çocuğu ve kadını bu tür maruziyetlerden koruyamıyorsa bu asla ka edilemez bir durumdur.
                              Söz konu bakan derh istifa etmelidir!
Biz Cumhuriyet Hk Partili kadınlar arak, çocuklarımızın korunması, geleceği in korunması, çocuk haklarının savunulması için, devleti, tüm kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızı bu anlayışa emanet etmeyeceğiz ve benzeri vakarın rar yaşanmaması için gerekli an kıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi konunun takipçisi acağız. dedi.
       Emine ARAS
CHP Amasya İl Kadın Kları Bşk.

  

 

                                                                                                                                                                                                                                  KAYNAK HABER Erhan Gündüz

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert