Taşova İlçe e bağlı Dörty köyünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce organize edilen mera Açılışı yapıldı. 

  Saygı duruşu ve İstikl Marşımızın okunmasıyla başlayan program ilk arak mehter gösterisi sahnelendi. Daha sonra ilk konuşmayı yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gülin açılışı yapılacak mera ve ili deki hayvancılık faiyetleri hakkında bilgiler verdi.

  Son konuşmayı yapan Vi İ. Hil Çomakin ise şunları kaydetti: “Hayvancılık sektörünün gelişmesi için birçok kurumumuz kredi, hibe, makine, araç vs. gibi konularda sektör temsilcilerine teşviklerde unuyorlar. Hayvancılık sektörünün gelişmesi için, bu sektörde çışan çiftçi kardeşleri e devlet eliyle yapacağımız en önemli des hizmeti çayır ve mera anlarının genişletilmesi ve ıslah edilmesidir. Çünkü hayvancılık sektöründe en önemli yem miyetidir. Yem  miyeti çok yüksek duğunda bu sektörden kazanç elde etmeniz ve vatandaşlarımıza sağlıklı et yedirme mümkün mamaktadır. Ülke in merarına baktığınızda özellikle küçükbaş hayvancılık için elverişli merardır. Fakat dünya sıramasına baktığınızda ise maesef mera konunda çok de duğumuzu görüyoruz. Rakamlara bakıldığında dünya sıramasında 46. sırada yer ıyoruz.

  Merarın genişletilmesi ve ıslah edilmesi her geçen gün önem arz ediyor. Merarı ıslah etmediğinizde kırs anda yaşayan vatandaşlarımızın istihdama ve ekonomiye katkıları azmaktadır. Kırs anda yaşamak cazip he gelmediği için bir süre sonra köyden göç edildiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızın göç etmemesi ve hayvancılığın cazip he gelmesi için köylüleri e mera anları açmıyız. Mevcut anları korumıyız, genişletmeliyiz ve ıslah etmeliyiz.

  İli de son yıllarda çayır ve merarın korunması, ıslah edilmesi ve verimliliğin arttırılması için önemli çışmar yürütülüyor. Geçen aylarda aynı şekilde Suluova’da mera ıslah anının açılışına katıldık. Yeni anları da devreye sokacağız. Mevcut anları koruyacağız ve işgini engelleyeceğiz. Bende Dörty Merasının ıslah edilmesinde emeği geçen başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür eder, bu meranın hayvancılık sektörüne bereket getirmesini dilerim.” diye konuştu.

     Konuşmarın ardından  Vi Çomakin ve protok üyeleri tarafından meranın açılışı gerçekleştirildi.