Karaciğer yetmezliği iyle tedavi gören Faruk Atamtürk'e doktorlar, durumun ciddileşmesi iyle nakil ması gerektiğini söyledi.

  Bunun üzerine aile bireyleri 17 yaşındaki Faruk'a bağışta unmak için gönüllü du. Yapılan testler sonuca en uygun dokunun amcası Kenan Atamtürk'e ait duğu belirlendi.

  Ciğerinden parça vermeyi gönüllü arak ka eden Kenan Atamtürk'te yapılan inceleme sonucunda karaciğerinde yağlanma duğu tespit edildi ve doktorlar bu şekilde naklin gerçekleşmeyeceğini, kısa süre içinde diyet yapıp zayıflamasını gerektiğini söyledi.

  Yeğeninin yaşama tutunması için azmeden Kenan Atamtürk, kısa süre içerisinde 25 kilo vererek nakile hazır he geldi ve ciğerinin yüzde 65'ini yeğenine nakledildi.

  "Kendi yeğenimin ciğerini başkasından beklemek abes urdu"

  Kenan Atamtürk, yaptığı açıklamada, yeğenini gözünün önünde eriyip gitmesine gönlünün müsaade etmediğini ve gönüllü arak karaciğerini bağışladığını söyledi.

  Yapılan tetkikler sonucu yeğeniyle değerlerinin uygun duğu öğrendiğinde mutlu duğu ifade eden Atamtürk, "Yeğenime ciğerimi verebileceğimi öğrendiğimde çok sevindim. Ancak doktorlar ciğerimde yağlanma duğunu tespit ettiler ve kilo vermem gerektiğini söylediler. Kısa bir sürede 25 kilo vererek 105 kilodan 80 kiloya düştüm. Hastaneye 25 kilo verdiğimi bildirdiğimde hemen gün verdiler ve nakil gerçekleşti." diye konuştu.

Yeğenine ciğerinin parçasını bağışlama konunda eşinden çok büyük des gördüğünü anlatan Atamtürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşimden Allah razı n çok büyük des du. 21 se sonra tüp bebek yöntemiyle yeni çocuğumuz muştu onu da düşünmek zorundaydım. Ancak diğer tarafta da 17 yaşındaki sırım gibi delikanlının gözümüzün önünde eriyip gitmesine müsaade edemezdim. Organ bağışı konunu hiç düşünmedim kendi yeğenimin ciğerini başkasından beklemek abes urdu. Şimdi yeğenim de sağlığına kavuştu, ben de sağlığıma kavuştum çok şükür."

  Karaciğerinin yüzde 65'ini bağışlamasına rağmen sağlıklı duğunu aktaran Atamtürk, duygularını "Yeğenim hastığından dayı zayıftı, ameliyattan sonra kilo maya başladı ve sağlığına kavuştu. Yeğenimin sağlığına kavuşması beni gerçekten mutlu ediyor. Ona bir can vermek, onu hayata tutun ayrı bir sevinç ve neşe kaynağı." şeklinde dile getirdi.

-"Amcam verdiği karaciğeriyle artık canımın yarısı"

  Faruk Atamtürk de amcasının karaciğeri ile yeniden yaşama tutunduğu için mutluluk duyduğunu ve amcasına minnettar duğunu belirtti.

  Amcasının büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini vurgulayan Atamtürk, "Amcam bana ciğerini korkup vermeyebilirdi. Eşi de bu konuda ona des du. Amcamdan Allah razı n bu yaptığı iyiliği ömrüm boyunca unutmayacağım. Nakil sonrası eski sağlığıma yavaş yavaş kavuşmaya başladım." dedi.

  Artık ciddi bir sorununun kmadığını anlatan Faruk Atamtürk, amcasına minnetini "Çok şükür devamlı doktorlarla iletişim hindeyiz. Hepsi amcamın sayesinde du. Amcam verdiği karaciğeriyle artık canımın yarısı. Canıma can kattığı için amcama minnettarım, şu an onun sayesinde hayattayım. Hastanede birçok aya şahit dum bazı hastarın öz annesi ve babası bağış yapmaktan kaçıyordu ancak amcam birçok kişinin yapmadığını yaptı." sözleriyle ifade etti.