Amasya Visi Sih Işık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılan tesisin bölgenin ekonomisine, çiftçilere ve çışanlarına hayırlı masını diledi.

 Artık çiftçilerin sıra beklemeden ve mağdur madan mını şeker fabrikasına güvenle teslim edeceğinin tını çizen Işık, şunları kaydetti:

 " Amasya şeker fabrikası kurulduğu günden itibaren bölge e, bölge çiftçisine, bölge tarımına her anlamda ciddi katkılarda unmuş ve bölge in kkınmasında emeği büyüktür. Geçenlerde pancar ım sezonunu başlattığımızda Amasya Şeker Fabrikası Arıtma Tesisinin sözü verilmişti. Çünkü Amasya'ya hayat veren Yeşilırmak nehri var. Bölgeyi bugünlere kadar getiren önemli bir ırmak. Fakat gelinen nokta ve yaşanan gelişmeler, nehri bir anlamda eski günlerini arar he getirmiştir. Nehri rar eski hine getirmek ve te lemek için Vilik ve Yeşilırmak Havzası Kkınma Birliği arak ciddi bir çışmaya girdik."

 Amasya Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uys da fabrika bölgesinde belirlenen kota kadar pancar üretilemediğini, bu le ınan izinle dış bölge an İç Anadu Bölgesi'nde pancar ekimi yaptırıp kotayı ddurduklarını ifade etti.

 Törene, Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, Belediye Başkanı Zehra Özy, Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş ve çiftçiler katıldı.