Dünya tarihi araştırıldığında en çok ihtil ve girişimlerin yaşandığı sistemlerin başkanlık sistemleri duğunu söyleyen Tuncer, "Parlamenter rejimlerde darbeler ya yoktur ya da yoka yakındır. Ama       Başkanlık sistemleri darbelerle karşı karşıya an bir sistemdir" dedi.
 
             'AK PARTİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜ'
     Adet ve Kkınma Partisi'nin fabrika ayarlarına döndüğünü belirten Tuncer; "15 Temmuz'da gerçekten kısa bir sürede sa doğrulara dönmeye çışan bir Adet ve Kkınma Partisi vardı. Şimdi fabrika ayarlarına döndüler. Biz CHP arak 15 Temmuz'dan önce de sonra da güçlü parlamenter sistem diyorduk. Bağımsız ve adil mahkemeler ve çoğunluğun değil çoğulculuğun ka edildiği bir demokrasi diyorduk. 15 Temmuz'dan sonra da aynısını diyoruz. Bir değişiklik yok" şeklinde konuştu.
 
         'ÇATIDAN TEMELE DOĞRU İNMEYE ÇALIŞIYORLAR'
     Türkiye'de Başkanlık Sistemi geldiğinde hiçbir şey değişmeyeceğini dile getiren Vekil Tuncer, "Bir tane Ak partili siyasetçi çıksın da istediği başkanlık sistemi şu desin. Bilen yok. Bir bina yapmaya çışıyorlar binayı çatıdan kuruyorlar. Çatıdan temele doğru inmeye çışıyorlar. O binanın tutma şansı yok. Başkanlık Sistemi ne yaparsan yap Federasyona giden sistemdir. Ülkenin üniter yapısını başkanlıkla koruma şansın yok" cümlelerini kaydetti.
 
         'TOPLUM KENDİSİNİ SİYASETTEN İZOLE ETTİ'
     Toplumun kendisini siyasetten ize ettiğini belirten Mustafa Tuncer; "Toplumun siyaset umurunda değil. Siyaset toplumun istediği gibi toplum yararına yapılmıyor artık. Toplumla siyaset birbirlerinden uzaklaşırsa bu açılan arayı <, otoriter rejim gibi sistemle ddurulur. Şu an Türkiye bununla karşı karşıya. Burada siyasetçilere görev düşüyor. Amerika'daki başkanlığı getirelim. Genel başkan bunu söylemişti doğruydu. Bunu başkanlığı getirelim diye değil. Eğer sen samimiysen bu ülkeyi bir basamak daha yukarı çıkartmak için hesap verebileceğin sistemi getireceksin" ifadelerini kullandı.