Kay köyünde yaşayan Yener, 4 yıl önce bir arkadaşının hediye ettiği 2 kazı kesip, kendisine gelen misafire ikram etmek istedi. Ancak kazları kesmeye kıyamayan ve beslemeye devam eden Yener, yavruları da unca kaz çiftliği kurmaya karar verdi. Aradan geçen zamanda işini büyüten Yener, çevre illerdeki şarküteri ve restoranlara kaz satışı yapıyor. Yener, ayrıca evinin yanında açtığı lokantada da eşiyle kaz tiridi pişirerek, müşterilerinin beğenisine nuyor.

    Yener, çocukluğundan beri hayvancılıkla uğraştığını ancak 4 yıl önce zarar edince bu işi bırakmak zorunda ğını belirtti. Bu sırar bir arkadaşının kendisine bir çift kaz hediye ettiğini anlatan Yener, "Onları beslemeye başladım. Birgün bir misafirim geldi, kazları kesip, ikram etmek istedim ama sonra onlara kıyamadım. Ardından kazları damızlığa bıraktım." dedi.

    İlk yıl 10 yavru dığını, sonraki yıllarda büyüyen kazlarının çoğdığını vurgulayan Yener, satın dıklarıyla bugün 600 civarında kazı unduğunu kaydetti.

    Ürettiği kazları çevre illere sattığını bildiren Yener, "İşi eşimle birlikte yürütüyoruz. İşte başarılı mamda eşimin büyük payı var. Çünkü bu iş ilgi istiyor. Kazların yemlerini tarlamda üretiyorum, böylece miyeti fazla muyor. Küçükbaş hayvancılık için sermaye gerekiyor, bakım miyetleri de yüksek. Bir koyundan yılda 1 kuzu ıyorn. Kazdan ise 7-8 yavru ınabiliyor." ifadelerini kullandı.

 

    Yener, evinin yanına açtığı lokantada müşteriye kaz tiridi yaptığını belirterek, "Yetiştirdiğim kazlardan vatandaşlarımıza tirit hizmeti de nuyoruz. Organik beslenen kazdan tirit, gur pilavı, evde yaptığımız yufka ve ayranla hizmet veriyoruz. Doğ bir ortamda doğ kaz eti yemek isteyen herkesi davet ediyorum." diye konuştu.