05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 01:39

Vali Işık Şeker Fabrikasını Ziyaret Etti

Amasya Valisi Salih Işık, Şeker faprikalarının illerin sanayiciliğine her zaman öncülük ettiğini belirterek, “Tarihi bir geçmişe sahip olan şeker fabrikaları, hayvancılık ve tarımın gelişmesine katkı sağlayarak, çiftçilerimizin gelir seviyesini yükseltmektedir. Günümüzde şekerin kullanım alanının çok geniş olması sebebiyle, ülkemiz ve ilimiz ekonomisine katkısı büyüktür.” dedi.

SULUOVA
Giriş Tarihi : 22-12-2016 13:06   Güncelleme : 22-12-2016 13:06
Vali Işık Şeker Fabrikasını Ziyaret Etti

  Amasya Şeker Faprikasanı ziyaret ederek, Şeker üretiminin gerçekleştirildiği tüm aşamarı yerinde görerek incelemelerde unan V Amasya visi Sih Işık’a, Faprika Yönetim Kurulu Metin Uys ve Faprika Genel Müdürü Hasan çapraz tarafından üretimin her bölümünde bilgiler verdiler.
   Pancarın üreticiden ınıp fabrika sahasına girişine, kantarlarla tartılarak nakil araçlarından boştılmasına ve fabrika depama anına ınmasına, depodan yıkanarak Fabrika içersine ınmasına, doğranarak haşlanmasından kireçlenmesine, rafine edilmesinden buharlaştırılarak lapa hine getirilmesine ve daha sonrada kurutularak krist he getirilmesine kadar geçen aşamadaki işlemler hakkında bilgiler verdiler.

 Vi Işık, incelemelerinin ve mış duğu bilgiler doğrultunda çiftçi sayısının, ekim anlarının, hasat edilen pancar miktarının ve bunun sonucunda elde edilen şeker miktarının artışından ve kampanya döneminin başarılı geçmiş masından duyduğu memnuti ifade ederken özellikle fire miktarının da aşağılara çekilmiş masından duyduğu memnuti ayrıca ifade ederek Müdür Çapraz ve onun nezdinde tüm fabrika çışanlarına ve üreticilere teşekkür etti.

  Vi Sih Işık’ın, Şeker Faprikası ziyaretine Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uys, Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hasan Çapraz ve fabrikanın yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert