Çorum Visi Necmeddin Kılıç’ın ev sahipliğinde ve başkanlığında yapılan toplantıya Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
     Toplantının açılış konuşmasını yapan OKA Dönem Başkanı Çorum Visi Necmeddin Kılıç "Amasya, Çorum, Samn ve Tokat illerinden uşan bölge de basta kamu kurum ve kuruluşları mak üzere yerel yönetimleri , üniversiteleri , sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölge in gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çışmar yürüten Orta Kara Kkınma Ajansının (OKA) 2016 yılı Arık ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve Yönetim Kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış unuyoruz.
 
     Bölge in ekonomik, sosy ve kültürel gelişmesine katkıda unmak için Kkınma Ajansımız ve ilgili kurumlarımız tarafından çeşitli faiyetler ve projeler yürütülmektedir, Kkınma Ajansımız tarafından doğrudan yürütülen projelerle veya Ajansın mi desleriyle uygulanan vasıtası ile KOBİ’lere desler verilmektedir. Aynı şekilde, Belediyelerin, il özel idarelerinin ve diğer kamu kurumlarının projelerine Ajans tarafından mi ve nik desler nulmaktadır.
 
     Bugün ayrıca, her ay duğu üzere Ajansın bölge in ve Yönetim Kurulumuzun gündeminde unan çeşitli konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır. Bu kapsam da, uygulanmakta an mi des programlan ile doğrudan faiyet desteği, nik des ve güdümlü projeleri in uygulama süreçleri gözden geçirilecektir. Ayrıca, dört ili de unan Yatırım Des Ofisleri in teşvik ve des uygulamarı ile yatırım/tanıtım ve teşvikler konunda yürüttükleri çışmar da gözden geçirilecektir. Yatırım Des Ofisleri ce, bölge in yatırım tanıtım stratejileri ve eylem planlan, il düzeyinde hazırlanmıştır. 2017 yılında bölge e daha fazla yatırımcı gelmesi için etkin bir çışma planlıyoruz.
 
     Son arak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantısına katılan Sayın Vi e, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Kendilerini İli de misafir etmekte onur duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölge için hayırlı masını ve başarılı çışmara vesile masını diliyoruz." dedi. Açılış konuşmasının ardından Arık ayı yönetim kurulu toplantısı gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ile devam etti. Vi Işık toplantının ardından Çorum ilinden ayrıldı.