FETÖ soruşturmarı kapsamında Amasya da 5 ayda hakkında işlem yapılan ararında pis, akademisyen, öğretmen, memur ve esnaf mak üzere 247 kişi cezaevlerinde tutuklu unuyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Amasya il genelinde çeşitli kurumlarda çışan 87 kamu personeli görevden uzaklaştırılırken 398 kişi memuriyetten ihraç edildi.

    Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmar kapsamında 247 şüpheli tutuklu unuyor.
    Amasya viliğinden yapılan açıklamaya göre, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından cumhuriyet başsavcılıklarınca başlatılan soruşturmar kapsamında 5 ay içerisinde 640 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Soruşturmar sonrasında göztına ınanlardan 247 si tutuklanarak cezaevine konuldu.

    Tutuklananlar arasında pis, akademisyen, milli eğitim camiası, Sağlık personli ile birlikte iş <ı ve esnaf unuyor.

    Göztına ınanlardan 273 şüpheli hakkında adli kontre hükmedildi. Kluk ve adliyedeki işlemler sonrasında ise 46 kişi serbest bırakıldı.

    FETÖ’ye yönelik soruşturmar kapsamında 24 şüpheli, tutuklama kararı verilip cezaevine konulmasına rağmen elde edilen delillerin değerlendirilmesi sonrasında tahliye edildi. Ayrıca, soruşturma kapsamında göztı ve yakama kararı masına rağmen bugüne kadar 68 şüphelinin firarda duğu ve 6 kişi ise gözetim tında duğu bildirildi.