Çek Cumhuriyetindeki okul ortağımız an Sağlık Meslek Yüksek Okulu ile 23/10/2014tarihli imzanan Europas formu ile kesinleşen uygulama 17/12/2014 tarihli Türkiye Ulus Ajansı Hibe Sözleşmesi ile eğitim uygulama programına başlamıştır.

                Uygulanan programlarla proje çışmarı heyecanla ve hız kesmeden devam etmektedir.         Proje kapsamında 2refakatçi öğretmen 45 Hemşirelik Alanı öğrencisi 28 Mart 2015 tarihinde ya çıkacak ve Çek Cumhuriyeti’nde Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Letonya’da Sağlık Meslek Yüksek Okulu(28-21 günlük) Psikiyatri Hemşireliği beceri eğitimi acaklar. Öğrenciler proje yurt dışı ortağının bünyesindeki eğitim kurumunda teorik, bağlı kurumları an hastane, rehabilitasyon merkezi, hasta bakım merkezlerinde beceri eğitimi kapsamında mesleki staj, gözlem, tetkik faiyetlerini gerçekleştireceklerdir. Proje kapsamında öğrenciler yapılacak kültürel faiyetlerle bu ülkeleri tanıma imkânı sağlanmış acaktır. Ayrıca yurt dışındaki kış sürelerinde, ev sahibi kuruluşların sportif, sosy imkânlarının tamamından faydanabileceklerdir.

 

                Avrupa Birliğine üye an bu ülkelerde yapılacak faiyetlerde öğrencileri mesleki bilgilerini ve becerilerini artırma fırsatı elde edeceklerdir. Proje , yararlanıcıların Çek Cumhuriyeti’ndeki ve Letonya’daki acakları eğitimler ve belgelerle mezutleri sonrasında iş piyasasında istihdam edilmelerinde umlu katkı sağlayacaktır.   Kültürlerarası ortak paylaşımların neticesinde Avrupa’daki ülke kültürlerinin, iş hayatının, farklı dillerin, eğitim ve sağlık hizmetlerinin öğrenilmesi ile yararlanıcıların farkındık düzeylerinin artmasına, bakış açılarının gelişmesine katkıda unarak özgüvenlerini artmasına katkı sağlayacaktır.