SamnOrduÇorumSinopAmasya il, ilçe, belde ve köylerine elektrik dağıtım hizmeti nan YEDAŞ, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgardan kaynaklanan, elektrik arızarını gidermek amacıyla tüm imkan ve ekipleriyle sahada çışıyor.
 
     YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, umz hava koşulları iyle elektrik dağıtım şebekelerinde meydana gelen hasardan dayı bazı bölgelere elektrik verilemediğini belirterek tüm saha ekipleri ve araçları ile çışmarını sürdürdüklerini söyledi. Aktürk, kar yağışı ve buz yükünden dayı bazı bölgelerde elektrik direklerinin yıkıldığını, trafarda arızar meydana geldiğini ifade etti.
 
     Gün içerisinde Samn merkez ve ilçelerinde zaman saman 889 trafoya enerji iletilemediğini, 34 direğin buz yükü ve fırtınadan yıkıldığını, 303 ye enerji verilemediğini aktaran Aktürk, Samn'da yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi amacıyla 75 ekip ve araçla, 250 çışanla yoğun bir şekilde çıştıklarını ifade etti.
 
     Rıdvan Aktürk, Ordu ilinde ise gün içerisinde bir süre TEİAŞ'ın iletim hatları ve trafo merkezlerinde uşan arızar sonucu dokuz ilçeye bir süre elektrik verilemediğini, bilahare arızar giderildikçe ilçelere elektrik lmeye başlandığını, 179 /köy yunun kapı duğu, karayları ve belediye ile koordinasyon hinde çışarak elektriği mayan köylere enerji vermek amacıyla 50 ekip ve araçla, 175 çışanla sahada dukları bilgisini verdi.
 
     Aktürk, "Amasya şehir merkezi, kırs, TaşovaGöynücekSuluovaGümüşhacıköy'de toplam 17 ekip, araç, 50 saha personeli ile çışmarımızı sürdürüyoruz. Merzifon'da bazı bölgelerde kar kınlığının 2 metreye ulaştığı bilgisini dık. Sokaklar, araçlar kar tında. Merzifon Derean köyü ve vericilere ait enerji nakil hatlarında 4 direğin buz yükünden dayı yıkıldığı bilgisini dıktan sonra 8 kişiden uşan 2 saha ekibi geçici arak ağaç direk dikerek ilgili bölgeye enerji verilmesini sağlamıştır" dedi.
 
     Genel Müdür Rıdvan Aktürk, Çorum ve Sinop illerinde ise umz hava koşullarına rağmen rutin bakım onarım çışmarının yapıldığını sözlerine ekledi.