05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 17:45

Vali Işık;Basın Halkımızın Gören Gözü, İşiten Kulağıdır

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ilimizde görev yapan basın mensupları ile yemekte bir araya gelen Vali Salih Işık, Amasya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AMASYA
Giriş Tarihi : 13-01-2017 16:06   Güncelleme : 13-01-2017 16:06
Vali Işık;Basın Halkımızın Gören Gözü, İşiten Kulağıdır

    10 Ocak Çışan Gazeteciler Günü münasebetiyle ili de görev yapan basın menpları ile yemekte bir araya gelen Vi Sih Işık, Amasya gündemine ilişkin değerlendirmelerde undu.

    Yemekte ayrıca Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ziyarete gidecek an muhtarlar da yer dı. Vi Işık’ın yanı sıra programa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, İl Basın ve Hkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık, PTT Başmüdürü Cafer Bat, Mahli İdareler Müdürü İlhami Yılmaz, ili de faiyet gösteren yerel ve ulus gazete ile haber ajansı temsilcileri katıldı.

    Amasya’nın genel konuları hakkında değerlendirmeler yapan Vi Işık, sözlerine tüm gazetecilerin 10 Ocak Çışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başladı. Hkın bilgilendirilmesi ve yöneticiler ile kamuoyu arasında iletişim bağı ması iyle basın menplarının önemli bir görev icra ettiğini belirtti.

    Vi Işık konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Mahli basın arak ler, kamuoyu ve vatandaş arasında bir anlamda köprü konumundasınız. Kamuoyunun gören gözü, işiten kulağı durumundasınız. Mahli basın küçük illerin, ilçelerin bir anlamda tarihini yazıyor. Bu anlamda çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Bugün ayrıca PTT Müdürlüğümüz ile birlikte Amasya’nın tanıtımı için basılan 5005 adet pulun tanıtımını da yapım istedik. Bu pullarda iki adet görsel kullandık. Birisinde Hazeranlar Konağı ve Kr Kaya Mezarları, diğerinde ise Yıboyu Evleri. Bu pulların İli in tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” Konuşmasının ardından Vi Işık, günün anısına gazetecilere hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gidecek an muhtarlara hitaben konuşan Vi Işık konuşmasında “Amasya’da idare arak uyum içerisinde bir çışma ortamımız var. Muhtarlarımız ve hkımızla bir araya geliyoruz. Köydeki muhtarımızla bir araya gelerek sorun ve teplerin çözümü noktasında toplantı yapıyoruz. Muhtarlarımız bu açıdan için çok önemli. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle muhtarlarımız uçbeyleri . Bizlerin köylerde gözü ve kulağı. Sizlere şimdiden hayırlı yculuklar diliyorum.” dedi.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert