Amasya Muharip Gaziler Derneği Başkan ve yönetim kurulu üyeleri 03.02.2017 Cuma günü Amasya İl Genel Meclisi toplantısına katıldılar.
 
     İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır; “Değerli misafirleri e ziyarete geldiler. Kendilerinden onur duyduğumuz gazileri şeref konuğumuzdur. Kıbrıs’ta şehit an kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Onların gayesi vardı o’da Türk Bayrağını Kıbrıs’ta dgandırmaktı. Arkadaşlarımla birlikte Kıbrıs’a gittik ve tarihi mekanları gördük. Bugün gazileri toplantımızı onurlandırdılar. Her zaman teplerinizin başımızın üzerinde yeri vardır. Biz bir aileyiz. Siyasi partilerin temsilcileri meclisi de yer maktadır. Birlik ve beraberlik içerisinde ülke e hizmet vermekteyiz. Sizleri burada görmek leri mutlu etti” dedi.
 
     Amasya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Ünverdi konuşmasında; “Gaziler Derneği 2005 yılında kuruldu. Kore ve Kıbrıs gazisi mak üzere toplam 170 üye var. 35 tanesi vefat etti. Taşova’da 2, Suluova’da 2, Göynücek’te 1 ve Merzifon ilçe de 1 tane mak üzere toplam 6 tane Kore gazi var. Programlara katılıyoruz. Toplantılar yaparak gazileri i bilgilendiriyoruz. Muharip Gaziler yasası ile 15 Temmuz’dan sonra çıkan yasa arasında 3 madde’de değişiklik var. Bugüne kadar eşleri le birlikte 3 defa Kıbrıs’a ve 3 defa da Çanakke’ye gittik. Vilileri e, Garnizon Komutanına ve Belediye Başkanı ile İl Genel Meclis’ine teşekkür ediyorum. 150-160 adet gazi elbisesi yaptırdık. Çanakke ve Kıbrıs’a gitmeyen arkadaşlarımız var. Onları da lerin vereceği kararla orarı görmesini tep ediyorum. Gazi, onurlu ve gururlu duğundan kimseyi incitmez. Bu zamana kadar yapılan hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi ve İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır’a kpak, gazi kravatı ve kravat iğnesi verdi.
 
     Daha sonra Çittır, siyasi parti grup başkanlarına söz verdi.
 
 CHP Grubu adına konuşan Mustafa Erge; “Ben doğuda görev yaptım. Askerliğin ne duğunu çok iyi biliyorum. Vatan için şehit an evlatlarımıza Allah’tan rahmet, gazileri in yaptığı mücadeleden dayı tüm gazileri e teşekkür ediyorum” dedi.
 
 AK Parti Grup Başkanı Mustafa Gülle; “Vatan için bu topraklarda mücadele yapan şehitleri ve gazileri den onur duyuyorum. Şehitleri e Allah’tan rahmet, gazileri e uzun ömürler diliyorum” dedi.
 
 MHP Grup Başkanı Sezayi Cingöz; “Tüm gazi büyükleri in ellerinden öpüyorum. Şehitleri e gani gani rahmet diliyorum” dedi.