Vi Sih Işık 7-13 Nisan Sağlık Haftası kapsamında Hk Sağlığı İl Müdürlüğünce düzenlenen Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ve bisiklet dağıtım törenine katıldı. Yürüyüş ve törene ayrıca Garnizon Komutanı Zafer Uğur, Amasya Milletvekili Huk İpek, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, Hk Sağlığı İl Müdürü Öner Nergiz, İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Erton, protok üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program kapsamında  Yavuz Selim Meydanı önünde toplanan yürüyüş korteji, sağlıklı yaşam bilincini arttırmak amacıyla hazırlanan dövizleri taşıyarak Çelebi Mehmet Meydanına kadar yürüdüler. 

    Yürüyüşün ardından saygı duruşunda unularak istikl marşı okundu. Sonrasında Hk Sağlığı İl Müdürü Öner Nergiz projeyle ilgili detaylı bilgiler aktararak, Bakanlığın fiziksel aktiviteyi artıracak en etkin yöntemlerden biri an bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla okullarımızda öğrencileri e bir milyon bisiklet kampanyası başlattığını ifade etti. Daha sonra birer konuşma yapan Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Amasya Milletvekili Huk İpek bisikletin ternatif bir ulaşım aracı arak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğünü ve yaşam süresinin daha yüksek duğuna dikkat çekerek hkımızın sağlık bir yaşam için hareket etmesi gerektiğini vurguladılar.

    Programda son arak konuşan Vi Işık konuşmasında şunları kaydetti: “Hepinizin Sağlık Haftasını can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bu hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Hem sağlıklı bir yaşama dikkat çekmek, hem de çocuklarımızı sağlıkta önemli bir aktivite an bisikletle uşturmak üzere toplanmış unuyoruz. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Hk Sağlığı İl Müdürlüğümüz bisiklet dağıtımlarına devam ediyor. Bugünde 350 bisikleti çocuklarımızla uşturacağız.

 

    Sağlık konunda Kanuni Sultan Süleyman’ın şöyle bir vecizesi vardır: ‘Hk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, maya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ Yani en büyük devlet sıhhatli bir nefestir. Ne gariptir ki çoğumuz belli bir yaşa kadar sağlığımızı hiç hesaba katmadan yaşarız. Hastık kapıya dayanınca da biriktirdiği serveti sağlığımıza yeniden kavuşmak için harcarız. Böyle bir tezat içerisindeyiz. Sağlığımızı kaybetmeden yaşamayı öğrenme gerekiyor. Bunun içinde hayatımıza iki şey katmamız lazım. Birisi hareket, diğeri de sağlıklı beslenme. Eğer günlük hayatımıza bunları entegre edersek, sağlıklı bir şekilde ömrümüzü sürdürebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen herkesi tebrik ediyor, hepinize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” Konuşmarın ardından Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere gönderilen 350 adet bisikletin dağıtımı Vi Işık ve protok üyelerince gerçekleştirildi. Işık, daha sonra hazırlanan sağlık stantlarını gezerek bilgi dı.