Amasya Visi Sih Işık, Filingirler Caminde incelemelerde unarak, Yassıç Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin düzenlenmiş duğu programa katıldı. Vi Işık’a, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu ve diğer ilgililer eşlik etti.

    İlk arak Filingirler sinde yer an Filingirler Caminde incelemelerde unarak bilgiler an Vi Işık, sonrasında Yassıç Köyüne geldi. Burada vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Vi Işık, daha sonra köyde yer an Ergonaş Baba Türbesi, Cemevi, Kur’an Kur ve Yassıç Köyü Merkez Camini gezerek ilgililerden bilgiler dı. Köy hkıyla da sohbet ederek onların ihtiyaç ve sorunlarını dinleyen Işık, ardından Yassıç Köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin hazırlamış duğu programa iştirak etti.

    Buradaki programda ilk arak konuşan Yassıç Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sadık Şişik, programa iştiraklerinden ve yapılan hizmetlerden ötürü başta Vi Işık mak üzere tüm yetkililere teşekkür etti. Belediye Başkanı Cafer Özdemir de bir konuşma yaparak, belediye arak köyün ihtiyaçları doğrultunda gerekli çışmarın aksatmadan yapılmaya devam edileceğini söyledi.

    Daha sonra konuşan Vi Işık ise şunları ifade etti: “Bugün arkadaşlarımızla beraber Yassıç Köyümüzü ve aşağı sini gezdik. Yassıç Köyü hakkında son derece umlu intibar dım. Burada güzel eserler yapılmış. Bu eserleri köye kazandırarak emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buradaki sorunlar hakkında gerekli notları dık ve zaman içerisinde sorunları çözeceğiz. Ben hepinize teşekkür ederek saygılarımı nuyorum.” Yassıç programı hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

 

 

Amasya Visi Sih Işık, Yassıç Köyü Cami sinde İncelemelerde Bulundu