Programda ayrıca Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, protok üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Programda birer konuşma yapan Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Musa Demiryarar ve Engelliler Derneği Başkanı Emine Hicin Arslan derneklerinin çışmarı ve Engelliler Haftası kapsamında yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verdiler.

Belediye Başkanı Cafer Özdemir konuşmasında tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutlayarak, Amasya Belediyesi arak engelli vatandaşlarımıza yönelik çışmar hakkında bilgi verdi. Vi Sih Işık ise konuşmasında şunları kaydetti:

“Engelli kardeşleri engel ler kadar her türlü haklardan eşit şekilde istifade etme hakkına sahiptir. Eğitim, sağlık ve istihdam gibi hakların tümünden yararlanma hakları vardır.

Devleti mevzuat ve kurums tyapı konunda son yıllarda çok ciddi gelişmeler sağlamıştır.

Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi konunda güzel gelişmeler muştur. Yine bu konuda sivil toplum örgütleri faydı çışmar yapmaktadır.

Bizde Amasya’da hem devlet, hem de sivil toplum örgütleri arak engelli kardeşleri in yanındayız.

Belediye in ise bu konuda ciddi çışmarı var. Engel Yaşam Parkı ve Engel Yaşam Merkezinde engelli kardeşleri , günlerinin çoğu zamanını burada geçiriyorlar.

Eğitim anlamında birçok bilgi ve beceri ile donanımlı he geliyorlar.

Burada birçok güzellikleri hayatlarına katıyorlar. Engel Yaşam Merkezini engelli kardeşleri e kazandıran Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Engelli mak, başarmaya engel değildir.

Aramızda unan makine mühendisi engelli kardeşi Mahmut Kaplan, üniversiteyi bitirmiş ve Erasmus Programı kapsamında yurtdışında unmuş.

Şuanda ise üniversite de Yrd. Doç. arak görevine başlayacak.

Ben kendisini tebrik ediyorum. Devleti çışana ve çaba gösterene her zaman yardımcı muştur.

Bizde her konuda engelli kardeşleri in yanındayız. Bu vesileyle hepinizin Berat Kandilini tebrik ederek, tüm engelli kardeşleri in haftasını kutluyorum.

” Konuşmarın ardından ‘Engelleri Konuşarak Aşım’ kurnu başarıyla bitirenlere Vi Işık tarafından sertifikarı verildi.

Program müzik ve şiir dinletisiyle sona erdi.