Edinilen bilgiye göre, Amasya'nın Savadiye Mahlesi'nde oturan Şazimet G.'yi Amasya'da 71 yaşındaki Şazimet G.'yi telefonla arayarak pis duklarını, Cumhuriyet Savcısı ile bir soruşturma yaptıklarını ve oğlunu pislerin göztına acaklarını söyleyen Abdulselam B.(18), Hakan A.ve Fatma Y.isimli zanlılar, yaşlı kadından para ve tınları evine gelecek sivil pislere vermesini istedi. Korkuya kapılan yaşlı kadın 4 bilezik, 9 tam tın, 4 yarım ve 7 çeyrek tın ile 2 bin 500 TL parayı poşete koydu. Eve gelen zanlılar, kadının hazırladığı tın ve para du poşeti arak ticari taksiyle Adana'ya kaçmaya çıştı. Taksiyle seyir hindeyken Amasya Emt Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin ihbarıyla Niğde-Kayseri karayunda bekleyen Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri tarafından durduruldu ve zanlılar yakanarak göztına ındı. Üzerilerinde yaşlı kadından dandırdıkları tın ve parar an 3 dandırıcı, getirildikleri Amasya'da sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

    Pislerin evine gidip tınlarını teslim ettiği Şazimet G.,"'Oğlunu rehin dık' dediler. 'Babamın, annemin ismini saydılar. Sivil pis yönlendirdik. Geliyor' dediler. Ben de oğlum için elimdekileri verdim" diye konuştu.
Oğluyla tınlarını sayan yaşlı kadını uyaran pisler de hiçbir pis, savcı ve güvenlik görevlisinin vatandaşlardan tın ve para tep etmeyeceğine dikkat çektiler.