Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerel Projeler Ödül Töreni düzenlendi. Saraydüzü Kışla Binası Konferans Sonundaki düzenlenen törene Vi Sih Işık, Tank. Kur. Albay Zafer Uğur, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş, İl Milli Eğitim Maarif Müfettişleri Başkanı Naci Ürgüp, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı. 
Ödül Töreni İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş’in açılış konuşmarı ile başladı. 
İl Milli Eğitim Müdürü Güneş açılış konuşmasında eğitimin en temel amacı, öğrencilere birey ma niteliklerini kazandırmak ve bu bireyleri hayata hazırlamaktır. Araştıran, sorgulayan, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirmek için çocuklarımızın akademik başarısını artırmanın yanında sosy, kültürel, sportif ve sanats faiyetlere katılımlarını arttırmıyız. Bunu sağlayabilmek için Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arak birçok yerel proje hazırlayarak hayata geçirdik. Geleceğin nesillerini eğitimde hem akademik başarılarını artırarak hem de sosy, kültürel, sportif ve sanats aktiviteler ile yetiştireceğiz dedi.
İl AR-GE Koordinatörü Mustafa Örgüt’ün Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen yerel projeler hakkındaki nik numunun ardından ödül törenine geçildi.
“Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri”, “Kahramanlarının Dilinden 15 Temmuz Kısa Öykü Yarışması”, “Gönüllü Turizm Elçileri Projesi”, “Kitap Okuma ve Değerlendirme Günleri”, “Modern Eğitime Geçiş Modeli Olarak STEM” projelerinde dereceye giren ve etkinliklere katılan yönetici öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi.
Vi IŞIK kapanış konuşmasında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bildiğiniz gibi marifet iltifata tabidir. Bu anlamda çeşitli yarışmarda dereceye giren öğrencileri e ve öğretmenleri e ödüllerini veriyoruz. Ben dereceye giren bütün öğrencileri i ve öğretmenleri i ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.