SON DÖNEMLERDE ÖYLE ŞEYLER OLUYOR Kİ…’

“Ancak son dönemlerde öyle şeyler uyor ki insan hukuk adına da ülke adına da endişelenmeden edemiyor” diyen Şahin, damatlar tartışmasının bunlardan biri duğunu belirtti. Şahin, “Eğer verilen kararların millet vicdanında karşılık muyorsa, adet konunda şüpheye uyorsa orada bir sorun var demektir” diye konuştu.

‘YÜRÜYÜŞ KILIÇDAROĞLU’NUN DEMOKRATİK TERCİHİ’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşte bir haftanın dduğunu hatırlatan Şahin, Saadet Partisi arak bu yürüyüşü Kılıçdaroğlu’nun demokratik bir tercihi arak gördüklerini vurguladı ve şöyle devam etti:

KINANACAK BİR ADIM OLARAK DEĞERLENDİRMİYORUZ’

“Şiddete yönelik herhangi bir çağrıya vesile madığı sürece kınanacak bir adım arak da değerlendirmiyoruz. Ancak bu yürüyüş bahane edilerek toplumda yeni çatlaklar uşmaması için herkesin azami gayreti göstermesi gerektiğine de vurgu yapıyoruz.

‘ÜLKEMİZ İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE KUTUPLAŞMA’

Türkiye hem içerde hem de dışarıda dukça hassas bir süreçten geçiyor. Biz bu süreçte ülke için en büyük tehdidin en büyük tehlikenin kutuplaşma duğunu söyleyip duruyoruz. Çok dikkatli maya mecburuz. Hkımızın arasında yeni çatlakların uşmasına acak her türlü üslup ve tavırdan özenle kaçınmıyız.

‘DEVLETLER LÜTUFLARLA DEĞİL, KURALLARLA YÖNETİLİR’

Bu konuda en özenli ması gereken kurum ise siyasettir. Kimse unutmasın ki devletler lütuflarla değil kurlarla yönetilir. Bu kurlar da yasardır, kanunlardır. Yasarın yerine lütufların geçerli maya başladığı bir ülkede maesef keyfilik kaçınılmaz ur. Bu da doğru maz. Bir çok yanlışlıklara hatta çifte standartlara vesile ur endişesindeyiz.”

NE CHP’NİN NE DE AK PARTİ’NİN, SADECE ADALETİN YANINDAYIZ’

Şahin,, bunları söyledikleri için bazılarının kendilerini CHP’nin yanında makla çlayacaklarını ifade ederek, “Sanki her konuda aynı pitikarı siyormuşuz intiba uşturmaya çışacaklardır. Hayır ne CHP’nin ne de AK Parti’nin değil sadece adetin yanındayız. Hak ne diyorsa, hukuk ne diyorsa onu söyleriz” diye konuştu.

ŞEHİRLERARASI YOLDA YAPILACAK BİR YÜRÜYÜŞ HANGİ TAHRİKE SEBEP OLUR?

“Bizce bu yürüyüş başkanlık sistemi tartışmarıyla birlikte bir miktar itibarsızlaştırılmış bir Meclisin de sonucudur gibi geliyor” diyen Şahin, demokratik ülkelerde hatta yarı demokratik ülkelerde bile sa insanların icraatlarla ilgili fikirlerini rahatlıkla gündeme getirebildikleri bir ortama ihtiyaç uğunu söyledi. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Demokratik ülkelerde ise bu tam arak bir hak arak ortaya çıkar tecelli eder. İnsanlar kendi fikirlerine dikkat çekebilmek için veya hükümetin bazı icraatlarını gündeme getirebilmek için çeşitli ylara başvururlar. Özellikle partiler. Mitingler, konferanslar, yürüyüşler bunlardan bir kaçıdır. Gayet tabidir. Bunlardan endişe duymaya da mah yoktur. CHP’nin, Sayın Kılıçdaroğlu’nun farkı biraz uzunca bir yürüyüşe çıkmasıdır. Böyle bir yürüyüşün hele de dağ tepe demeden insanların bile madığı yerlerde yürüyüşün bir endişeye vesile masını da ciddi arak anlamıyorum. Şehir içlerinde yapılan mitinglerde veya yürüyüşlerde bir tahrikin ması çok daha büyük ihtimdir. Ama şehirlerarası yda yapılacak bir yürüyüş hangi tahrike ur emin un anlamakta güçlük çekiyorum.

‘KİMSENİN KINAMASINDAN KORKMAYIZ’

Biz Saadet Partisi arak milleti in kucaklaşmasına vesile acak her yerde her konuda herkesle birlikte maya hazırız. Toplums barışa katkı sağlayacak, milleti in gerçek sorunlarına çözüm acak her türlü arayışın içinde unuruz, her türlü adıma da açıkça des veririz. İster iktidardan ister muhefetten gelsin. Kim de kınamasından korkmayız. Çünkü siyaseti ikb için değil bu milletin geleceği için yapıyoruz. Kardeşlik vazifesi arak tavsiyelerde unuyoruz. İnandığımız doğruları milleti le paylaşıyoruz.”

Şahin, açıklamasının devamında: “Mitingler ne için yapılır, kamuoyunu uyarmak için bir konuda bilgilendirmek için. Bir tepki varsa tepki barış içinde dile getirilmek için yapılır. Yürüyüşlerde bu maksatla yapılır. Bizim üslubumuz biraz daha farklı. Biz bu tarzda bir kamplaşmanın ortaya çıkmasından endişe ediyoruz genelde. Çünkü şu hava var: Türkiye’yi öyle tarif edelim ki toplum sanki iki kampa bölünmüş n, iktidardan yana anlar, muhefette anlar. Biz buna karşıyız. İktidar bir doğruyu yaptığı zaman kışlarız, tebrik ederiz. Ama bir yanlışı duğu zaman da onu güçlü şekilde dile getiririz. Bunun da bütün partiler tarafından senmesi gerektiğine inanırız. Ama bunu biraraya gelerek yapım dediği zaman bu yapılmak istenenin dışında bir mecraya çekilir. İşte o zaman bir kutuplaşma, bir kamplaşma havası doğuyor. Bizi de en çok endişelendiren kamplaşmadır, kutuplaşmadır. Bu Sayın Kılıçdaroğlu’nun hakkıdır, yürür, böyle bir şeye dikkat çeker, herhangi bir tahrik madığı müddetçe, herhangi bir çatışmaya vesile madığı müddetçe de bunu onun hakkı arak görürüz. Onun bu nokta da kınanmasını da şahsen doğru mayız. Saygı ve sevgilerimle.” ifadelerini kullandı.

SİMİTLER BELEDİYE’DEN

Merzifon Belediyesi, Kadir Gecesi vesilesiyle vatandaşlara kandil simidi ve çay ikramında undu.

Teravih namazı sonrasında Merzifon Belediyesi Hkla İlişkiler Müdürlüğü personeli vatandaşlara simit ikram etti.

Belediye Başkanı Alp Kargı, yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı boyunca birlik ve beraberliğin sembü, bereket du iftar sofrarında sevdikleri le, eş, dost ve akrabarımızla bir araya gelip Ramazan ayının güzelliğini hep birlikte yaşamaya özen gösterdik. Ramazan aynın tüm bu güzelliklerini yaşarken ne yazık ki hem ülke de hem de dünyada terör çirkin yüzünü gösterdi. Gelen her şehit haberi yüreği i burktu. Bir kez daha gördük ki; ülke de ve dünyada yaşanan terör odaklı umzluklar insanlığın birlik,  beraberlik, sağduyu ve kardeşliğe ihtiyacının duğunu açıkça ortaya seriyor. İşte bu müstesna günlerin belirtilen insani duyguların öne çıkmasına yardımcı ması hep temenni ettik, yine ediyoruz ve hep edeceğiz” dedi.

Kadir Gecesi’nin tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini de dileyen Başkan Kargı, “Bu duygu ve düşüncelerle kuts kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi’nin ülke e, milleti e ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyor, bu gecenin açlıkla, yokllukla, savaşla ve sağlık sorunlarıyla uğraşan bütün insanların huzur ve mutluluğa erişmesine vesile masını diliyorum. Kadir Geceniz mübarek n” şeklinde konuştu.