CHP Milletvekili Enis Berbereoğlu'nun tutuklanmasının ardından Güvenpark'tan başlatılan yürüyüş Sakarya'dan devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kem Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde Düzce Gümüşova bölgesinde başlayan yürüyüş yaklaşık üç saat sürdü. Yaklaşık 8 kilometreyi an yürüyüşte hava sıcaklığı 34 dereceyi du. 

    Güzergah üzerinde kurulan stantlarda vatandaşlara ücret ve meyveyu ikram edildi. Tek şeritten kapatılan yda uzun kuyruklar uşurken, İzmir’den gelen bando takımı da yürüyüşe çdıkları parçarla des verdi. Amasya, Samn, Trabzon, Giren ve diğer illerden de yoğun katılımın duğu yürüyüşte jandarma ve pis güzergah boyunca geniş güvenlik önlemleri dı. Heyet, yaklaşık üç saat süren  yürüyüşün ardından ilk ma yerine vardı. 2. etapda 10km y kaydeden adet yürüyüşünde 15:45 'e kadar öğle istiraheti verildi. Öğleden sonra toplamda 4 etapda 20 km y katedilerek Hendek ilçesine varıldı. 
    Yürüyüşe CHP İl Başkanı Raşat Karagöz, Merkez ilçe Başkanı Ali Kilci , Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Sefa Kizir, Amasya İl Gençlik Karı Başkanı Aslan Ceylan , Taşova İlçe Gençlik Kları Başkanı Semih Gündüz, Ali Rıza Ağış, Gümüşhacıköy ADD Başkanı Hasan Top ve birçok partili katıldılar. 

      Yürüyüşün sonunda İl Başkanları birer konuşma yaptılar . Amasya CHP İl başkanı Reşat Karagöz yaptı konuşmasında 

" Yargının siyaslaşmasına izin vermeyeceğiz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımızın dediği gibi artık "Bıçak kemiğe dayandı, yeter! Diyoruz.

Vlahide, billahide tır Türkmenlere gitmiyordu diyen milletvekili var, bunu kamuoyuna duyuran ve cas ilan edilen gazeteci Milletvekilinin 25 yıl hapse mahkum edildiği bir ülkede yaşıyoruz.

Umuyorum vicdanlarını sağır anlar bu yürüyüşümüzün anlamını kavrarlar. Biz gerginlik istemiyoruz. Biz birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Biz hapishanelerde gazeteciler, öğretim üyeleri istemiyoruz. Bunlar e ve hkımıza acı veriyor.

Yılmıyoruz... Sinmiyoruz... Korkmuyoruz...

Bu ülkede üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü kazanacaktır. Bugüne kadar yapılan tüm hukukzlukların hesabını Yüce Türk Mahkemeleri önünde adet gelinceye kadar soracağız.

  Bedeli ne ursa n tüm örgütleri le Vekili in yanındayız. Amasya İl örgütü arak İlçe Başkanlarımız ile birlikte Genel Başkanımız Kem Kılıçdaroğlu'nun Güven parktan başlatığı  #ADALET yürüyüş için buradayız. Her gün artarak devan eden adet yürüyümüzde hak için , hukuk için eli den geleni yapmaya devam edeceğiz. " diyerek sözlerini tamadı.