05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 03:52

ATSO 90 kişiyi altın bilezik sahibi yapacak

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) ‘Yemeği sanata servisi zerafete çevirenler’ isimli AB destekli projesinde eğitimler sürüyor

YAŞAM KOÇU
Giriş Tarihi : 07-07-2017 00:39   Güncelleme : 07-07-2017 00:39
ATSO 90 kişiyi altın bilezik sahibi yapacak

Amasya Ticaret ve Sanayi Odası’nın  (ATSO) ‘Yemeği sanata servisi zerafete çevirenler’ isimli AB desli projesinde eğitimler sürüyor.

Toplamda 90 kişinin eğitime katıldığını belirten ATSO Başkanı Murat Kırlangıç, “Bu projeyle 43 aşçı ve 47 servis elemanı yetişecek ve turizm sektörümüze katkı sağlayacaklar” dedi.

Bu yıl 500 bin ziyaretçi sayısına erişilen şehirde bir milyon turist hedefine ulaşmanın fikir üretme, çışma ve gayret isterken turizmde başarı hikayesi yazılmasının memnun ayrılan turistlerin masıyla sağlanabileceğini belirten Murat Kırlangıç, “Bunun için de hizmet kitesini üst seviyede tutabilecek insan kaynağına yani nitelikli ve kifiye elemanlara ihtiyacımız var. Kifiye eleman ihtiyacı ili turizm sektörünün kanayan bir yarası hine gelmiştir. Hem hedeflediği turist sayısına ulaşabilmek, hem de hedefe ulaştığımızda hizmet kitesini düşürmemek için bugünden kifiye eleman eksikliği sorunumuzu çözmek zorundayız. İşte bu amaçla, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası arak turizm sektörümüzün kanayan yarasına çözüm mak amacıyla Çışma ve Sosy Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı desteği ile Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Deslenmesi-II programı kapsamında ‘Yemeği Sanata Servisi Zerafete Çevirenler’ isimli projeye sürüyor” diye konuştu.

Kırlangıç, ATSO Meclis Başkanı Hasan Ergen ile birlikte süren eğitimleri yerinde inceleyip kursiyerlerle görüştü.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert