05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 12:51

Amasya Tarım ve Hayvancılık’ta Önemli Bir Potansiyele Sahiptir

Vali Dr. Osman Varol, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne çalışma ziyaretinde bulunarak, kurumun çalışmaları hakkında brifing aldı.

AMASYA
Giriş Tarihi : 23-07-2017 21:34   Güncelleme : 23-07-2017 21:34
Amasya Tarım ve Hayvancılık’ta Önemli Bir Potansiyele Sahiptir

Kuruma gelişinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gülin ve kurum idarecileri tarafından karşılanan Vi Var, daha sonra Müdürlükte incelemelerde undu. Ziyarette Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Lokman Gülin tarafından Müdürlüğün sürdürmüş duğu çışmar ve genel yapısı hakkında geniş kapsamlı ve detaylı bir brifing nuldu. Verilen bilgilere göre; tüketicilerin ihtiyacı an güvenilir gıda ve kiteli tarım ürünlerinin üretilmesi amacıyla, bitkisel ve hayvans üretimin hemen her aşamasında çiftçilere hizmet verilmektedir.

Hükûmeti in pitikarı dahilinde yürütülen tarıms teşvik ve hibe deslerinden, çiftçileri in azami oranda faydanmarı amacıyla çışmar yürütülmektedir. Bu kapsamda 2017 yılında Amasyı çiftçileri e tarıms sanayi tesislerine yönelik deslemelerden 30.000 TL Genç Çiftçilerin Deslenmesine, mazot-gübre deslemelerinden sertifikı üretim deslemelerine kadar çeşitli başlıklarda 55.4 milyon TL tutarında desleme ödenmesi planlanmıştır.

Vi daha sonra Müdürlüğün t birimlerinin yöneticileri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda kurumun faiyetleri ve hizmetlerin nulmasında karşılaşılan sorunlar ve varsa tıkanma noktarına dair görüş ışverişinde unularak, çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının ardından Vi Dr. Osman Var yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti: “Amasya sahip duğu tarım anları ve hayvancılık kapasitesi ile önemli bir potansiyele sahiptir. Tarım sektörünün ili için taşıdığı önemi gayet iyi biliyoruz. İli le özdeşleşen Amasya misket elmasının yanı sıra tarım arazilerinde kuru soğan, şeker pancarı, haşhaş, bamya ve kiraz üretimi öne çıkmaktadır. Amasya hayvancılık anında da önemli tesislere sahiptir. İli ekonomisine önemli ölçüde katma değer sağlayan hayvancılık anında süt sığırcılığı tesisleri ve yumurta üretim tesisleri faiyet göstermektedir.

Ayrıca gıda denetimleri arıksız sürecektir. Çiftçi in ve üreticinin gelir düzeyinin artması ve hkımızın hijyenik ortamlarda üretilmiş gıdara ulaşması için çışmarımız titizlikle devam edecektir. Yaptıkları çışmardan dayı kurumumuzun idarecilerine ve personeline teşekkür ediyorum.” Vi Dr. Osman Var incelemelerinden sonra kurumdan ayrıldı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert