Taşhan’ın dar duğunu ifade eden esnaflar taşların aşırı ısınmasından dayı sıcaktan kavrulduklarını belirttiler.

        FENALAŞANLAR OLDU
    Katık pazarı esnaflarından İsmail Erzurum, diğer esnaflar adına açıklamarda undu. Katık pazarı esnafının bu durumdan rahatsız duğunu ifade eden Erzurum, “Buradaki bütün esnaf şikayetçi. Bizi daracık bir ana soktular. Duvarlar ısındıkça fırında kmış gibi duk. Bir esnaf fenaştı. Tezgahını bırakıp hastaneye götürdüler” diyerek durumun vahametinin tını çizdi.

    BAZI ESNAFLAR TEZGAHLARINI TAŞIDI
    Durumdan şikayetçi an bazı esnafların tezgahlarını Taşhan’dan çıkartıp başka yerlere taşıdıklarını ifade eden Erzurum, “Sorun an sadece sıcak değil. Alanın dar uşundan dayı birçok müşteri buraya girmedi. Gelenler de kabıktan dayı adım atamadılar. Üstüne sıcak da eklenince doğru dürüst tezgah gezen madı. Bazı esnaflar çözümü tezgahlarını Taşhan’dan çıkartarak dular. Kimse mlarını satamadı. Mağdur duk” şeklinde konuştu.

    Çevre esnafların da deslediği İsmail Erzurum elindeki katık kovasını göstererek, “Elimde hiç bu kadar katık kmazdı. Ben ne yapacağım bu kadar katığı. Bütün tezgahlarda mlar . Emeği boşa gidiyor. Bu uygulamadan memnun değiliz. Gerekirse Başkana çıkacağız. İmza toplayacağız. Herkes belediyenin bu uygulamasından şikayetçi” şeklinde konuştu.

    SU VE TUVALET YOK
    Su ve tuvet ihtiyaçlarını karşılayacakları bir yerin mamasından dayı da şikayetçi duklarını ifade eden katık pazarı esnafı, önümüzdeki Pazartesi aynı yerde tezgah açmayacağını ifade ediyor. Erzurum, “Bu kadar insanı bu taşların arasına tıkmak hiç akıl karı değil. Bu sıcakta, burada hayvan bağlasan durmaz. Biz köylüyüz mlarımızı satmak için bu kadar y geliyoruz. Bize verilen değer bu mu? Köylüye, esnafa yazık değil mi” ifadelerini kullandı.

    PROJE GÜZEL UYGULAMA KÖTÜ
    Yeni pazarın bir an önce tamamlanmasını tep eden İsmail Erzurum, yeni pazar anlarına bir an önce kavuşmak istediklerini belirtirken, hem esnafın hem de ışveriş yapan vatandaşın mağdur edilmesinin yanlış duğunun tını çizdi. “Belediye e daha iyi bir yer önerebilirdi. Yeni Pazar yapılsın. Fakat i mağdur da etmesinler. Başkanımıza oy verdiği için pişman mak istemiyoruz. Başka bir yer önersinler. Önümüzdeki hafta kesinlikle Taşhan’a tezgah açmayacağız” ifadelerini kullandı.